Sct. Mariæ vil vinde

Elever fra Sct. Mariæ Skole dyster i dag om at blive Danmarks klogeste 6. klasse. Deres Team Panda er toptunet og klar til sejr

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:”Never Say No to Panda” er en reklame-film for en ost, som hele sjette klasse morer sig over på Youtube. Derfor har de taget det med som motto, når de i dag forhåbentlig skal råbe det for sidste gang som vinder af titlen Danmarks Klogeste 6. klasse.

Alle på sjette årgang på Sct. Mariæ Skole i Aalborg tog tidligt i morges afsted mod Odense for at kæmpe mod syv andre klasser fra hele landet i paratviden, Smart Parat Svar.

Og de unge aalborgensere er godt forberedt.

- Vi har taget quizzer på nettet, læst bøger og set en masse Youtube om forskellige emner, siger Asta Lund og Tobias Junget, der sammen med de tre andre deltagere har delt kategorierne og emnerne imellem sig.

- Jeg ved noget om mytologi, musik og lidt om spil, siger Asta Lund.

- Og jeg ved en masse om ny teknologi og spil, siger Tobias, der er bakket op af Malthe Asbjørn Vesterlund, der er skarp i landefakta-kategorierne og politik. På opfordring kan han hurtigt remse de seneste fem statsministre op og nogle af de svære hovedstæder. Han fanger endda et trickspørgsmål om Hollands hovedstad/stæder.

Med på holdet er også Tobias Malmgaard og Timothy B. Olsen, der er gode til MGP-spørgsmål og sport.

Men det er ikke nok bare at være gode, og derfor har alle fem deltagere øvet sig i den netop overståede vinterferie, fortæller klasselæreren.

- De har været meget interesseret i at få stillet nogle spørgsmål, og de har sagt, at de har været hjemme og træne og øve sig i vinterferien for at dygtiggøre sig inden for de kategorier, de kan komme op i, siger klasselærer Jette Hovelsø.

Men de fem udvalgte deltagere er allerede dygtige. 435 hold startede i konkurrencen, og nu er der altså kun otte hold tilbage.

Udover æren får vinderklassen i førstepræmie 10.000 kroner til klassekassen. I år kan seere følge finalen live på TV2s regionale kanaler fra klokken 12.30-14.30.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.