Se billeder af Aalborg efter befrielsen

Billeder taget af den lokale amatørfotograf Carl Vermund viser Aalborg efter befrielsesdagen

18
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Højskolehotellet på Boulevarden 37 blev under krigen brugt af Gestapo som fængsel og afhøringssted.

jakob.kanne.bjerregaard@nordjyske.dk AALBORG: Befrielsen i 1945 i Aalborg er billedmæssigt dækket godt dækket ind af pressefotograferne fra Aalborg Stiftstidende, Aalborg Amtstidende og Nordjyllands Social-Demokrat. Men en gang imellem dukker der nye og spændende billeder op fra private gemmer, som folkene i Aalborg Stadsarkiv er glade for at få fingrene i.

- Vi har allerede en del private billeder fra besættelsen, men det er altid spændende at få nye billeder. De er i sig selv en fantastisk kilde og giver en ekstra dimension til at forstå besættelsestiden, fordi man kan få mange nye ting ud af et billede, siger Aalborgs stadsarkivar Jens Topholm.

En af de amatørfotografer, der var ude med kameraet omkring besættelsestiden, var møbelsnedker Carl Vermund Henriksen.

Han var oprindelig fra Hals men boede mere end 50 år af sit liv i Aalborg, inden han døde i 2008.

Efter hans enkes død i sidste måned, har de pårørende fundet en samling billeder fra de glade dage i maj 1945. Og selv om der ikke er mange, så kan de fortælle noget helt særligt om både fotograf og besættelsesdagene.

- De er rigtig gode kilder, for det er billeder, han har skabt for at udtrykke situationer og personer. Han har gerne villet tage billederne og har ikke tænkt på, at de skulle dokumentere noget specielt, siger Jens Topholm.

Billederne har været i Carl Vermunds enkes besiddelse, men det er ikke 100 procent sikkert, at de er taget af Carl Vermund selv. Det fortæller svigersønnen Mogens Wahl.

- Billederne er med meget stor sandsynlighed taget af Carl Vermund. Der har været en god tradition i familien med at fotografere - en interesse, som han holdt ved lige i mange år. Desværre var der ingen notater om billederne, men at de stammer fra Aalborg, kan der ikke herske tvivl om, siger Mogens Wahl.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.