Se billederne: Årets karneval er i gang

Det flotte majvejr betød, at den internationale parade blev overværet af mange tusinde mennesker

Aalborg Karneval 2017, de professionelle optræder. Foto: Henrik Bo
Aalborg 19. maj 2017 22:01 - Opdateret 27. maj 2017 10:23

AALBORG: Fredag aften gik startskuddet til årets karneval. Traditionen tro var det internationale karnevalsgrupper, der markerede, at karnevallet 2017 er i gang.

Hvert år inviterer Aalborg Karneval en række internationale karnevalsgrupper til Aalborg for at optræde i en parade i gadebilledet. I år deltog 17 grupper fra Tyskland, England, Sverige og Danmark.

Traditionen tro var det Dunkelfolket, som gik i spidsen, men som noget helt nyt blev den populære gruppe efterfulgt af en vogn med en tro kopi af Aalborgs vartegn - Cimbrertyren, som skulle på sin sidste tur gennem byen. Forude ventede bålet på Gabels Torv. For at skabe den rette stemning blev tyren, som blev ført afsted af hvidklædte mænd, ledsaget af begravelsesmusik.

Langsomt bevægende de mange grupper sig langs Boulevarden. Og tusindvis af mennesker havde taget opstilling for at følge de imponerende optog.

På Gabelstorv blev Troels Malling kronet som årets karnevalskonge og herefter blev Cimbrertyren afbrændt - med håb om, at dens ånd vil følge med i resten af karnevalsugen.

Tema: AALBORG KARNEVAL 2017

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...