Se billederne: 150 cyklister indviede ny cykelsti

Indvielsen af den nye dobbeltrettede cykelsti mellem Astrup og Arden fredag eftermiddag blev et trækplaster

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Karina Storgaard fra Astrup var først på den indviede sti. Ved siden af er det "Dronningen” - i skikkelse af Marna Lund fra Astrup.

ARDEN/ASTRUP:Efter tre års arbejde var den 6,5 kilometer lange cykelsti mellem Arden og Astrup endelig klar til indvielse fredag eftermiddag, og rundt regnet 150 lokale borgere og politikere tog turen fra på racercykler og jernheste i cykelshorts og selvlysende veste.

Imens sørgede Kulturhusforeningen i Arden og Assens Borgerforening for varme hotdogs. De røg ned i turbofart, og et par frivillige måtte ud og hente friske forsyninger.

Den dobbeltrettede sti - der forbinder Rold Skov, Arden, Willestrup, Astrup og Madum Sø - har længe været et stort ønske i både Astrup og Arden.

Efter folkeskolen i Astrup lukkede tilbage i 2011, cykler mange af byens skolebørn hver dag på den stærkt trafikerede hovedvej for at komme i skole i Arden.

Med cykelstien er Ardenvej blevet en mere trafiksikker skolevej.

Den 6,5 kilometer lange cykelsti og cykelrastepladsen ved Willestrupvej - der får toilet, borde og bænke og adgang til vand og cykelpumpe - har i alt kostet 12 millioner kroner.

Langs cykelstien har kommunen sået en insektvenlig blomsterblanding.

- Så det er godt for både mennesker og bier, konstaterer borgmester Mogens Jespersen (V).

Mariagerfjord Kommune har fået 4,7 millioner i støtte fra Vejdirektoratets cykelpulje.

Samme beløb har puljen givet i tilskud til den cykelsti mellem Mariager og Assens, der skal etableres til efteråret.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.