Udland

Se hvem der er med til EU-topmødet

Over 1000 embedsmænd, diplomater, tolke og journalister prøver at følge med, mens EU-toppen forhandler.

Se hvem der er med til EU-topmødet

Der er kun 36 mennesker i lokalet, når de 27 EU-landes stats- og regeringschefer torsdag-fredag igen tørner sammen i rådsbygningen Justus Lipsius i Bruxelles for at enes om EU's langtidsbudget.

Samtidig sidder der langt over tusind diplomater, embedsmænd og journalister i forskellige grupperinger andre steder i bygningen, hvorfra de forsøger at følge med i slagets gang.

De vigtigste sidder det meste af tiden på niveau 50 i Justus Lipsius - undtagen under måltider, hvor stats- og regeringscheferne rykker op på niveau 80:

* I lokale 50.1:

- Statsminister Helle Thorning-Schmidt samt de øvrige stats- og regeringschefer fra de 27 EU-lande plus fra Kroatien, som kommer med i EU 1. juli.

- Mødeleder og EU-præsident Herman Van Rompuy.

- Rådets generalsekretær, Uwe Corsepius.

- EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso.

- Med i lokalet - men ikke ved selve mødebordet - er også EU-præsidentens kabinetschef Didier Seeuws, topembedsmand Jim Cloos fra rådssekretariatet, kommissionens generalsekretær Catherine Day og den irske EU-ambassadør Rory Montgomery.

- Et korps af tre notetagere, der på skift roterer ind og ud af lokalet. Der er kun en af dem til stede ad gangen.

- Stats- og regeringscheferne har hver en knap, som de kan bruge til at hidkalde deres antici, der sidder i et lokale ved siden af. Antici kan tilkalde andre rådgivere, som har lov til at opholde sig kortvarigt i forhandlingslokalet.

- Der er også tolke til stede.

* I lokale 50.2:

- De 28 EU-ambassadørers nærmeste assistenter, det såkaldte antici-korps, bliver løbende orienteret om forhandlingerne af notetagerne og kan på en tavle se, når deres præsident, statsminister eller premierminister har brug for assistance.

Danmarks repræsentant er ambassaderåd Søren Jacobsen.

* Umiddelbart uden for topmødelokalet er et mindre lobbyområde, som et begrænset antal rådgivere fra hvert land har adgang til. Danmark har tre adgangskort.

* På andre etager: Mange hundrede diplomater og embedsmænd sidder samlet i forskellige lokaler eller myldrer rundt og skyggeforhandler, regner eller udveksler informationer:

- Den danske delegation sidder på niveau 70 og består af 24 medarbejdere fra Statsministeriet, Finansministeriet, Udenrigsministeriet og Danmarks EU-ambassade.

Her sidder blandt andre den danske EU-ambassadør Jeppe Tranholm-Mikkelsen, statsministerens såkaldte "sherpa" på området, departementsråd Ulrik Vestergaard Knudsen, samt europaminister Nicolai Wammen (S).

* I bygningens stue- og kælderetage er der arbejdspladser til omkring 1000 journalister.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst