Danmark

Se hvor god din skole er til at undervise

Undervisningsministeriet har offentliggjort en liste, der viser, hvordan elever klarer sig på landets skoler.

Se hvor god din skole er til at undervise

Forældre med børn på vej ind i undervisningssystemet kan nu se, hvor god den lokale skole er til at udnytte elevernes potentiale.

Ministeriet for Børn og Undervisning har mandag offentliggjort en karakterliste, hvor alle kan se, hvordan de unge i de enkelte grundskoler klarer sig i fag som for eksempel dansk, matematik og engelsk.

Listen tager højde for elevernes socioøkonomiske baggrund. De enkelte skolers karaktergennemsnit ved afgangsprøverne sammenlignes med en referencekarakter, som er baseret på blandt andet forældrenes uddannelse, indkomst og beskæftigelse.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) understreger, at adgangskaraktererne blot er én indikator ud af en lang række, der siger noget om skolernes kvalitet.

- Jeg vil opfordre kommunerne til at se nærmere på deres folkeskoler og vurdere mulighederne for, at skolerne kan lære af hinanden.

- Modellen kan også bruges som et udviklingsredskab for den enkelte skole, fordi den tager højde for en række af de socioøkonomiske forskelle, der er blandt eleverne, siger ministeren.

Sidste år offentliggjorde den daværende undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) en socialt korrigeret rangliste over landets skoler på ministeriets hjemmeside.

Men da Christine Antorini overtog ministertaburetten efter regeringsskiftet, skrottede hun straks ranglisten, da hun ikke ville være med til at udråbe de "gode" og "dårlige" skoler.

På den nye liste er landets skoler ikke rangeret i forhold til hinanden, men står i stedet i alfabetisk rækkefølge.

Se her, hvor godt eleverne klarer sig på din lokale skole:

http://www.e-report.dk/KaraktererSocRef/DisplayInstList.aspx

/ritzau/