Løgstør

Sejlende kunst i Løgstør Havn

7. til 11. juli kan skulpturerne ses i Løgstør

Sådan nogenlunde kommer det til at tage sig ud, når de tre sejlende skulpturer, skabt af norskfødte Benthe Marit Norheim i den kommende uge sætter kursen mod Løgstør. ?Foto: Malene Pedersen

Sådan nogenlunde kommer det til at tage sig ud, når de tre sejlende skulpturer, skabt af norskfødte Benthe Marit Norheim i den kommende uge sætter kursen mod Løgstør. ?Foto: Malene Pedersen

LØGSTØR:Tre sejlende skulpturer formet som kvindekroppe i tre forskellige stadier i livet: den unge, den gravide og den gamle.

Den slags ser man i sandhed ikke hver dag, men i Løgstør er muligheden der fra 7. til 11. juli.

Muslingebyen i det vesthimmerlandske er nemlig ét af i alt otte steder i Limfjorden, hvor der hen over sommeren er chance for at betragte de såkaldte Life Boats - skabt af den norskfødte billedkunstner Benthe Marit Norheim.

Arbejdet med de tre sejlende skulpturer har strakt sig over en periode på otte år, og ideen er bl. a., at de tre Life Boats skal være med til at skabe opmærksomhed om Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

- At skulpturerne kommer sejlende til dig, og publikum kan komme ombord besøge dem, betyder at kunsten møder mennesker der, hvor de er. Det betyder, at vi kan dele noget uventet i det offentlige rum. Alle deler de samme biologiske forudsætninger for at være menneske. Derfor bør vi også kunne kommunikere med udgangspunkt i det, der forbinder os, siger kunstneren selv om det utraditionelle kunstværk.

Udstillingen af de tre sejlende skulpturer kommer i Løgstør til at indgå som et ekstra programpunkt i forbindelse med årets Muslingefestival.

Skibene kommer efter planen til at ligge i havnen i Løgstør i hele perioden fra 7. til 11. juli.

Der er plads til 10-12 publikummer af gangen, og med til oplevelsen hører også den norske komponist Geir Johnsons musik, som er særligt komponeret til Life-boats.

Fredag 8. juli inviterer Løgstør Skoles Skolefritidsordning ”Bøgen” til åben institution ved bådene. I den forbindelse er alle børn velkomne til at komme og deltage i de kreative aktiviteter, som ”Bøgen” stiller an.

Den officielle velkomst fredag eftermiddag tager Signe Nøhr, næstformand i kultur- og fritidsudvalget, sig af.

I umiddelbar forlængelse af velkomsten er der ”Fortælleværksted”, arrangeret af Vesthimmerlands Biblioteker - og med deltagelse af en række ”fantastiske kvinder” fra lokalsamfundet, der hver især vil fortælle historier om deres eget liv - og om området, hvor de har valgt at slå sig ned.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.