Lokalpolitik

- Sejr for Thy og Mors

- Landbrugskommissionens anbefalinger viser, at der er fagligt belæg for vore og lokalpolitikernes argumenter, siger landboformand

De målrettede reguleringer, der er lagt op til i Landbrugskommissionens anbefalinger, er en stor sejr for Thy og Mors, siger formand en for LandboThy, Morten Yde. 

Arkivfoto: Ole Iversen

De målrettede reguleringer, der er lagt op til i Landbrugskommissionens anbefalinger, er en stor sejr for Thy og Mors, siger formand en for LandboThy, Morten Yde. Arkivfoto: Ole Iversen

THY-MORS:Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger falder i god jord hos formanden for LandboThy, Morten Yde.

Anbefalingerne peger blandt andet på, at hvert enkelt marks gødskningsevne skal kortlægges. Og her har de fede jorder langs fjorden en oplagt fordel i forhold til magre sandjorder, der ikke optager gødningen lige så godt.

Anbefalingerne går efter mere natur og et mere effektivt landbrug samtidig.

LandboThys formand, Morten Yde, er overvejende positiv over for anbefalingerne.

- Hidtil har alle været skåret over en kam, idet samtlige landmænd har været forpligtet af nytteløse efterafgrøder og randzoner - uanset jordens evne til at optage gødning. Så de målrettede reguleringer, der er lagt op til, er en stor sejr for lokalområdet, siger Morten Yde.

Han mener, at der med Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger er lagt op til en ny, intelligent og målrettet regulering.

- Det er et paradigmeskifte i måden at tænke miljøregulering på, og en bekræftelse af det, som vi lokalt sammen med blandt andet lokalpolitikere, har vist viljestyrke til at arbejde for, siger han.

Optimist

Morten Yde siger, at han er stor optimist med henblik på, at fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil lytte til anbefalingerne.

- Hun havde jo malet sig op i et hjørne. Anbefalingerne, vel at mærke fra hendes egen kommission, kan være den udgang, som hun havde manglet. Så jeg er bestemt optimist, siger Morten Yde.

Generationsskiftet inden for landbruget er et andet tema, hvor der er anbefalinger til bedre forhold for unge landmænd med bedre lånemuligheder. Andre temaer er mere offensiv satsning på produktion af bæredygtig biomasse samt øget fokus på forskning og innovation. Derudover ser Landbrug & Fødevarer positivt på anbefalingerne om at bevare og forbedre den bestående natur.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.