Aalborg

Sejr til Frederikshavn Handelsskole

Macavit består af marketingchef Vibeke Nygård Christensen, Frederikshavn, økonomichef Mathilde Hansen, Sæby, direktør Thomas Nielsen, Skagen, produktchef Christian Nygård Christensen, Frederikshavn og salgschef Camilla Hvid, Skagen.

Macavit består af marketingchef Vibeke Nygård Christensen, Frederikshavn, økonomichef Mathilde Hansen, Sæby, direktør Thomas Nielsen, Skagen, produktchef Christian Nygård Christensen, Frederikshavn og salgschef Camilla Hvid, Skagen.

Fredag den 5. marts 2010 blev Young Enterprise-virksomheden Macavit nordjysk mester i iværksætteri, og kvalificerede sig dermed til DM i Industriens hus i København den 15.-16. april 2010. Her skal de dyste mod 20 andre virksomheder med deres opfindelse: En cykelsadel med varme, som kan anvendes elcykler eller til almindelige cykler, hvor den så er drevet af dynamolygten. Macavit fra Frederikshavn Handelsskole udmærkede sig ved at have den bedste forretningsplan og bedste forretningsidé. Desuden blev det fremhævet af dommerne, at virksomheden har benyttet sig af virksomhedsrådgivere og etableret samarbejde med en samarbejdspartner – og at de samtidig er nået langt i udviklingsfasen. - Vi har været til messe i Frederikshavn, Aalborg og Odense. Det er rigtig spændende, og der er skrap konkurrence. Vi har indtil videre vundet rådgivning af et reklamebureau i Aalborg, og vi har fået sponsoreret en ny stand, så vi er klar til DM i København. Vi håber på, at vi når rigtig langt og gerne når videre til Europamesterskaberne. Derudover vil det jo være fantastisk, hvis vores opfindelse sættes i produktion i Kina, fortæller eleverne bag Macavit. Young Enterprise er en national organisation, som søger at fremme unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation og iværksætteri, og samtidig fungerer som serviceorganisation for uddannelsessteder og regionale støtteforeninger, der igangsætter unge under uddannelse med etablering og drift af selvstændig virksomhed. Under Young Enterprise-konceptet har elever fra Frederikshavn Handelsskole tidligere markeret sig flot. Ikke mindst i 2009 hvor fem elever fra handelsgymnasiet repræsenterede Nordjylland med deres virksomhed Jatonik ved DM i iværksætteri i Industriens Hus i København. - Iværksætteri handler ikke kun om den gode idé. Eleverne bliver udfordret og bedømt på alt fra salgsteknik og markedsføring til selve produktet og forståelsen for økonomistyring. De skal udpege ledelse, lave forretningsplan, tænke innovativt både omkring produkt, salg og markedsføring, og de skal tage stilling til kundeforhold og produkternes levedygtighed på markedet, fortæller Kurt Grøn, som er ansvarlig for Young Enterprise på Handelsgymnasiet. I øvrigt skal det nævnes, at virksomheden Mirica Pro, der også er fra samme hold på Frederikshavn Handelsskole, fik en flot 3. plads. Mirica Pro har produceret en slikbeholder, hvis formål er at holde slik bakteriefri.