Udland

Seks børn er blandt mindst 28 civile dræbt i Aleppo-angreb

Voldsomme kampe fortsætter i den delte syriske by Aleppo, hvor oprørere er blevet lukket inde.

Inden for det seneste døgn er mindst 28 civile blevet dræbt af granater affyret af oprørsgrupper i den sydvestlige del af Aleppo i Syrien, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder sent mandag.

Blandt de omkomne er seks børn og otte kvinder, lyder det fra Rami Abdel Rahman, der leder observatoriet, som får sine oplysninger fra et netværk af kilder i det krigshærgede land.

Foruden de dræbte skulle der være dusinvis af sårede.

Tabstallene gælder for to regeringskontrollerede områder i den delte by Aleppo.

Den sydlige del af det, der engang var Syriens økonomiske lokomotiv, har de seneste dage været plaget af voldsomme kampe.

Oprørsgrupper kæmper for at få ophævet regimets belejring af de områder, som oprørerne styrer. Samtidig prøver oprørerne at afskære regimet fra at få adgang til resten af provinsen Aleppo.

Sana, det statslige nyhedsbureau i Syrien, oplyser, at der siden søndag er blevet dræbt 20 civile og såret endnu flere i angreb med granater, raketter og snigskytter i regeringskontrollerede områder.

Ni skulle være dræbt mandag og yderligere 11 søndag.

Aleppo har været delt siden midten af 2012 med regimet i kontrol i vest og oprørere i øst.

I de seneste uger har regeringsstyrker omringet de østlige områder, hvilket har skabt bekymring for en humanitær krise for de 250.000 personer, der menes at bo i området.

Rusland har iværksat en omfattende humanitær operation med et mål om at åbne "humanitære korridorer", så civile og oprørere, der overgiver sig, kan slippe ud af det belejrede område.

Flere end 280.000 personer er blevet dræbt under konflikten i Syrien, der brød ud i marts 2011. Millioner er drevet på flugt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.