Seks børn indlagt med forgiftning

Sommerhus er blevet tjekket for giftige dampe - intet farligt er fundet, så huset kan bruges igen. Opdateret kl. 15.29

Foto: Michael Koch

Foto: Michael Koch

HURUP:Tirsdag aften blev Midt-Vest Politi, Falck og Beredskabet kaldt til et privat sommerhus på Skibstedvej i Hurup, hvor seks børn kastede op, og i første omgang formodedes forgiftet.

- Sommerhusets pool blev renset tirsdag, og beboerne fik at vide, at de måtte bade efter to timer. Børnene kom i vandet, da de to timer var gået, og var i vandet i fem timer. De begyndte herefter at kaste op, fortæller vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Beredskabsstyrelsen blev kaldt til sommerhuset. De målte efter, men der var ikke klordampe i huset.

- Børnene kan være blevet syge af andre årsager. Huset skal tjekkes for både klor og andre gasser onsdag, siger Anders Olesen.

Huset er nu blevet tjekket, og ifølge beredskabschef Søren Funder, så er der intet farligt eller giftigt i luften i huset.

- Så huset er her onsdag ved 15-tiden frigivet og kan benyttes helt normalt, oplyser beredskabschefen.

Han har ikke noget konkret bud på kilden til børnenes sygdom, men antyder dog at det kan være fødevarer eller en midlertidig tilbagestrømning fra en septiktank, der har forårsaget børnenes opkastninger.

De seks børn er indlagt til observation.

- Det er kun lette symptomer, men børn mærker ofte noget før voksne, tilføjer Anders Olesen, der forventer, at børnene udskrives i løbet af onsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.