Udland

Seks dræbt ved bombeangreb i Bagdad

Mindst seks blev dræbt og 38 såret, da to bomber sprang under en shiamuslimsk pilgrimsfest i Bagdad i Irak.

Seks dræbt ved bombeangreb i Bagdad

To bomber dræbte mindst seks og sårede 38 shiamuslimske pilgrimme, der var samlet i Iraks hovedstad, Bagdad, søndag. Det fortæller politi og hospitalskilder.

Politiet oplyser samtidig, at dødstallet kan stige.

Selv om volden generelt er faldende i Irak, har sunnimuslimske islamister med tilknytning til al-Qaeda stadig evnen til at gennemføre dødelige angreb mod shiamuslimske mål.

Angrebene risikerer at puste nyt liv i de sekteriske uroligheder, der var tæt på at føre landet ud i borgerkrig i 2006-2007.

Spændingerne mellem religiøse grupper er vokset igen i Irak efter de amerikanske styrkers tilbagetrækning i december og truer med at ødelægge en aftale om magtdeling mellem shiamuslimske, sunnimuslimske og kurdiske ledere.

Søndagens angreb skete på Quraish-pladsen i Bagdads nordvestlige Kadhimiya-distrikt, hvor pilgrimme var samlet før en religiøs fest, der markerer årsdagen for den shiamuslimske imam Moussa al-Kadhims død.

Under samme pilgrimsfest i 2005 blev omkring 1000 mennesker dræbt, da rygter om en bombe skabte panik blandt deltagerne, og folk blev mast ihjel.

En kilde i indenrigsministeriet siger, at sikkerhedsstyrker var blevet sat i beredskab og er til stede omkring Kadhimiya-distriktet i et forsøg på at forhindre eventuelle angreb på pilgrimmene.

Et forbud mod at køre biler ind i området vil være gældende fra mandag, og folk kan forvente at blive kropsvisiteret, hvis de vil have adgang til området.

Mindst 26 blev dræbt og mere end 190 såret mandag, da en selvmordsbombemand sprængte en bil fyldt med sprængstoffer i luften uden for et shiamuslimsk kontor i det centrale Bagdad.

En amerikansk efterforskningsenhed, der overvåger kommunikationen mellem oprørere på internettet, siger, at en gruppe med tilknytning til al-Qaeda har taget skylden for angrebet mod kontoret.

/ritzau/Reuters