EMNER

Seks klatrere frygtes at være omkommet på bjerg

Bjergbestigerne forsvandt for tre dage siden på Mount Rainier i USA. Nu er deres udstyr fundet

Arkivfoto

Arkivfoto

SEATTLE:Seks bjergbestigere frygtes at være omkommet på Mount Rainier i den amerikanske delstat Washington. Gruppen af klatrere har ikke givet lyd fra sig i tre dage, og lørdag blev deres udstyr fundet spredt omkring på et af bjergets mest stejle sider.

Myndighederne regner ikke med at finde personerne i live.

Redningsmandskab fra Mount Rainier National Park har fundet klatre- og campingudstyr i et snefyldt område, der ligger mere end 900 meter under de seks personers sidst kendte position på bjerget. Der er også opfanget nødsignaler fra bjergbestigernes lavinesonder, men der er endnu ikke fundet nogle lig.

Klatrerne menes at være styrtet ned eller fanget i en lavine af sne og klippestykker, siger Fawn Bauer, talskvinde for nationalparken.

- Vi tror ikke, at der er en realistisk chance for overlevelse, siger hun.

Stejlt og farligt område

Bjergbestigernes udstyr blev fundet i omkring 2900 meters højde på et stejlt og farligt område af bjerget, fortæller hun.

Gruppen indledte deres opstigning i mandags og havde afsat fem dage til opholdet på bjerget. De var sidst i kontakt med omverdenen onsdag aften via en satellittelefon. På det tidspunkt havde de slået lejr i næsten fire kilometers højde.

”Alt er fint”, sagde de, men bemærkede, at dårligt vejr muligvis var ved at trække ind over bjerget. Deres plan var at nå toppen af bjerget om torsdagen og klatre ned i løbet af fredagen.

Eftersøgningen, med deltagelse af blandt andet en helikopter, blev indledt ved daggry lørdag morgen.

Mount Rainier er en aktiv vulkan, der rejser sig 4392 meter over havoverfladen. Bjerget kan i klart vejr ses fra storbyen Seattle cirka 90 kilometer derfra.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.