Seks personer er skadet under traditionsrigt tyreløb

Ifølge myndighederne blev to personer stanget af tyre under festival i Spanien. I alt er 28 personer såret

Ritzau
Deltagere løber foran tyrene til det sidste løb ved festivalen San Fermin i den spanske by Pamplona lørdag. Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix
Miljø 14. juli 2018 10:44 - Opdateret 14. juli 2018 16:10

SPANIEN: Det afsluttende tyreløb under den årlige festival San Fermin i Pamplona i den nordlige del af Spanien har efterladt seks personer såret.

Det oplyser de spanske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

Ruten, som tyrende skulle tilbagelægge, var 850 meter lang. Den gik ad snoede gader og blev tilbagelagt på 2 minutter og 12 sekunder.

Løbet var årets hurtigste. Men for seks personer var det også der, hvor de blev såret, efter at de blev trampet ned eller ramt af dyrene i forbifarten.

En mand blev trukket flere meter efter en tyr, fordi dens horn var viklet ind i hans tørklæde.

Festivalen begyndte officielt 6. juli i år. Siden er i alt 28 personer blevet såret, hvor to af dem ifølge myndighederne er blevet stanget.

Traditionen tilskriver, at tyrene hver dag bliver sluppet løs og drevet gennem byens gader. Løbet afsluttes, når de er nået frem til en indhegning. Om aftenen kæmper de mod tyrefægtere i byens tyrefægterarena.

Festivalen tiltrækker årligt omkring en million besøgende. Ud over tyreløbene bruger gæsterne blandt andet tiden på at danse, spise mad og drikke alkohol.

Men udover de mange turister har festivalen igen tiltrukket dyreaktivister, der er i mod tyrefægtning.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...