Hele landet

Seks simple råd til at stoppe neglebidning

Hvis du har svært ved at lade neglene være i fred, kan du måske bruge disse råd

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

HELE LANDET: Neglebidning begynder typisk i barndommen, og hvis du fortsætter som voksen, kan det udvikle sig til noget, der minder om en tvangshandling på linje med at skulle vaske hænder hele tiden.

Oftest er det dog bare en uvane, der skyldes stress eller kedsomhed.

Uanset hvad så er din neglebidning ikke bare et kosmetisk problem, selv om nedbidte negle ikke er kønne. Faktisk kan det også øge risikoen for at beskadige vævet og for infektioner.

- Kronisk neglebidning kan forårsage alvorlige problemer, siger hudlægen Margaret E. Parsons fra University of California, Davis.

- Ud over at huden omkring dine negle bliver ømme, kan gentagen neglebidning beskadige vævet, der får neglene til at vokse, hvilket resulterer i abnormt udseende negle. Det kan også gøre dig sårbar over for infektioner, når skadelige bakterier og vira fra din mund kommer i kontakt med fingrene, eller hvis bakterier fra dine negle kommer i kontakt med din mund eller ansigt, siger hun.

10 tegn på at du har zinkmangel

1. Sørg for at dine negle er klippet korte. Mindre negle er mindre fristende at bide i.

2. Prøv en bittert smagende neglelak, som kan fås i håndkøb i flere versioner. De har vist sig effektive for mange neglebidere.

3. Få regelmæssige manicure, så de ser så lækre ud, at du synes, det er synd at bide i dem (spild af penge).

4. Udskift den dårlige vane med en god vane for eksempel ved at lege med en stress bold, så dine hænder holder sig væk fra din mund.

5. Identificer årsagen til din neglebidning. Hvad enten det er kedsomhed, stress eller angst, kan det hjælpe dig med at undgå situationer eller følelser, der får dig til at bide negle. Bare at vide, hvorfor du bider negle, kan hjælpe med at løse problemet.

6. Prøv gradvist at stoppe med at bide dine negle - en for en. Prøv at stoppe med at bide neglene på tommelfingrene først, indtil det er blevet en vane. Fortsæt så med ikke at bide lillefingerneglene og så videre. Du kan også starte med ikke at bide negle på den ene hånd.

6 uvaner, der gør det svært at smide mavefedtet

- For nogle mennesker, kan neglebidning være et tegn på en mere alvorlig psykisk eller følelsesmæssigt problem, siger Dr. Parsons.

9 tegn på at du lider af tvangstanker

- Hvis man gentagne gange har prøvet at holde op, og problemet fortsætter, skal du kontakte en læge eller psykolog. Hvis du udvikler en hud- eller negleinfektion så opsøg en hudlæge eller din egen læge, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst