Seks unge kørte galt ved Hjallerup

17-årig forsædepassager rev i rattet

Seks ambulancer blev sendt til ulykkesstedet, da en bil fyldt med unge forulykkede. Foto: Jan Pedersen.

Seks ambulancer blev sendt til ulykkesstedet, da en bil fyldt med unge forulykkede. Foto: Jan Pedersen.

HJALLERUP:En bil med seks unge i 17-18-års alderen ende på taget, da de unge klokken 00.56 natten til søndag kørte galt på Hjallerupvej mellem Hjallerup og Dronninglund. Der var tale om et solouheld.

- De unge kørte mod vest, da det gik galt i en overhaling, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard. Føreren af bilen var en 18-årig mand, som under overhalingen fik uønsket hjælp af en 17-årig passager i bilen, som pludselig rev i rattet. Det fik føreren til at miste herredømmet over bilen, som endte med bunden i vejret.

Nyt udstyr i brug

Ingen af de unge, som alle er fra lokalområdet, kom dog alvorligt til skade.

Falck i Dronninglund har netop fået nyt frigørelsesudstyr, og Falck-folkene havde netop lørdag været på kursus i at benytte det ny udstyr.

-Det blev der godt brug for, fortæller indsatsleder, beredskabsinspektør Preben Jensen fra Falck i Brønderslev Kommune.

Alle seks kvæstede måtte anbringes på specielle bårer og bæres over grøften til de seks ventende ambulancer.

Sigtet for spirituskørsel

- Det var en slem opgave, fortæller Preben Jensen. Vi var mange folk, men der var brug for alle, og efterfølgende evaluerede vi indsatsen, og kan konstatere, at alt klappede, selv om det var hen på natten.

-Vi må sige, at beredskabet fungerede perfekt, når der kan skaffes seks ambulancer foruden de mange andre Falck-køretøjer, siger Preben Jensen, der tilføjede, at alle ydede en fantastisk indsats.

Både føreren af bilen og den 17-årige mand, der trak i rettet, er sigtet i forbindelse med soloulykken. Blandt andet for spirituskørsel, oplyser vagtchef Bent Højgaard fra Nordjyllands Politi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.