Selskaber føler sig som jaget vildt af skattefar

67 multinationale virksomheder fik i 2012 forhøjet den skattepligtige indkomst med et rekordstort beløb.

Selskaber føler sig som jaget vildt af skattefar

Danske skattemyndigheders jagt på milliardindtægter er gået for vidt. Det mener både virksomheder og rådgivere, efter at Skat har rejst et krav på 5,8 milliarder kroner over for it-giganten Microsoft, skriver Jyllands-Posten.

Sagen handler om de afregningspriser, som multinationale selskaber bruger, når de handler med sig selv, og det er et område, som Skat har oprustet voldsomt på.

De interne handler kan nemlig bruges til at nedbringe virksomhedernes skattebetalinger.

I 2012 forhøjede Skat multinationale selskabers skattepligtige indkomst med over 21 milliarder kroner i 67 sager, hvor der efter Skats opfattelse blev handlet til kunstigt lave priser. Både antallet og beløbet er rekord.

Intet tyder på, at udviklingen stopper nu, men den har skabt stor frustration hos virksomheder og rådgivere.

John Bygholm fra revisorernes brancheorganisation, FSR, er stødt over, hvad han kalder "Skats opfindsomme forhøjelser".

- Nogle gange er vi dybt forbløffede over de forhøjelser, som Skat kommer med, og der er ingen tvivl om, at man fra nogle virksomheders side føler sig som jaget vildt, siger han til Jyllands-Posten.

Også Dansk Erhverv mener, at Skat er gået for vidt i sin jagt på selskaberne. Men skatteminister Holger K. Nielsen (SF) afviser kritikken.

- I sidste måned blev Danmark i flere internationale sammenhænge, blandt andet af OECD, fremhævet som et attraktivt investeringsland for internationale koncerner. Intet tyder på, at Skats strategi ødelægger det attraktive danske investeringsmiljø, siger han til avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.