EMNER

Selv DSB tvivler på IC4

Statsbanerne erkender, at alle nye IC4-tog næppe kommer på skinner

DSB erkender nu, at de danske pendlere næppe får glæde af samtlige 83 bestilte IC4-tog. Arkivfoto: Michael Koch

DSB erkender nu, at de danske pendlere næppe får glæde af samtlige 83 bestilte IC4-tog. Arkivfoto: Michael Koch

HELE LANDET: I en netop offentliggjort statusrapport om de skandaleombruste IC4-tog, er DSB klare i mælet: Der kommer færre IC4-tog end planlagt.

Ifølge ingeniøren.dk konkluderer DSB i rapporten, at det næppe vil lykkes at få alle de 22 togsæt, som den italienske producent, Ansaldobreda fortsat mangler at levere, på skinner. I rapporten hedder det blandt andet:

”Ansaldobreda har præsenteret en plan for færdiggørelse af de togsæt, som forventes færdiggjort inden udgangen af september hhv. oktober. DSB ser tvivlsomt på denne plan, som skulle indebære et ikke tidligere set leveringstempo.”

Afviste nye to togsæt

Dermed sår Statsbanerne for første gang nogensinde tvivl om, hvor vidt samtlige 83 IC4-tog vil komme til at betjene de trængte danske pendlere.

Der er i det hele taget ikke meget positivt at hente i statusrapporten, som også fortæller, at DSB i den første halvdel af 2013 stort set ikke har modtaget nye togsæt fra den Ansaldobreda.

Senest forsøgte den italienske producent i april at få DSB til at overtage to nye togsæt, men det blev afvist af DSB på grund af manglende færdiggørelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst