Udland

Selvmord blandt krigsveteraner i USA: 22 dør hver dag

Næsten 70 procent af selvmordene sker blandt eks-soldater, der er over 50 år, viser rystende rapport.

Selvmord blandt krigsveteraner i USA: 22 dør hver dag

Langt flere amerikanske krigsveteraner tager livet af sig selv end hidtidigt antaget, viser den foreløbig mest omfattende undersøgelse fra den amerikanske regering.

Hver dag dør 22 tidligere soldater - det svarer i gennemsnit til et selvmod hvert 65. minut.

Undersøgelsen, der fredag blev offentliggjort af de amerikanske veteran-myndigheder (VA), har gennemgået selvmord i perioden 1999 til 2010 fra 21 amerikanske delstater. Tidligere har VA estimeret, at der hver dag dør 18 krigsveteraner som følge af selvmord.

Næsten 70 procent af alle dødsfaldene sker blandt amerikanere, der er 50 år eller ældre.

- Disse data giver et større, mere korrekt og desværre et mere alarmerende billede af antallet af selvmord blandt amerikanske krigsveteraner, siger den demokratiske senator Patty Murray fra delstaten Washington.

Hun har tidligere kæmpet for lovgivning, der skal styrke den mentale hjælp til de traumatiserede amerikanske veteraner.

Selvmords-undersøgelse kommer to uger efter, at det kom frem, at et rekordstort antal soldater tog livet af sig selv i 2012.

349 mennesker i det amerikanske militær begik selvmord sidste år, og det overstiger langt antallet af amerikanske soldater, der dør under kamphandlinger i Afghanistan, viser en opgørelse fra forsvarsministeriet.

Pentagon har kæmpet for at håndtere selvmordene, som forsvarsminister Leon Panetta og andre har kaldt en epidemi. Problemet afspejler det voldsomme pres, som et årti med krige i Irak og Afghanistan har lagt på militærets folk.

De 349 selvmord blandt aktive kampsoldater var en stigning fra 301 året før, og antallet er højere end Pentagons interne skøn på 325.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.