Selvmord for europæisk domstol

En 21-årig mands død i Aalborg Arrest indbringes for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Faren til den 21-årige mand, der natten til fredag begik selvmord i Aalborg Arrest, kæmper videre for at få en forklaring på sønnens død. Derfor indbringer han sammen med Landsforeningens KRIM sønnens død for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Arkivfoto: MIchael Koch.

Faren til den 21-årige mand, der natten til fredag begik selvmord i Aalborg Arrest, kæmper videre for at få en forklaring på sønnens død. Derfor indbringer han sammen med Landsforeningens KRIM sønnens død for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Arkivfoto: MIchael Koch.

Faren til den 21-årige mand, der natten til lørdag begik selvmord i Aalborg Arrest, kæmper videre for at få en forklaring på sønnens død. - I den her sag er der jo overtrådt diverse menneskerettigheder, siger faren, Jim Karlsen. Derfor vil han sammen med Landsforeningens KRIM indbringe sønnens død for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Forsøg på selvmord NORDJYSKE kunne mandag oplyse, at den 21-årige angiveligt allerede om onsdagen i sidste uge havde forsøgt at tage sit eget liv med en overdosis piller. Han blev sendt på sygehuset, hvorfra han returnerede til arresten senere samme dag. Dog afviser Steen Væver, arrestforvarer i Aalborg Arrest, ifølge Ritzau, at der har været et selvmordsforsøg. Tidligere indlagt Men der er flere indikationer på, at den 21-årige var psykisk ustabil. - Min søn var indlagt på Brønderslev Psykiatriske Sygehus fra 1. september til 1. oktober sidste år, efter han havde begået et røveri. Han fik en psykisk nedtur, fordi han havde gjort det, siger Jim Karlsen. Ud fra NORDJYSKEs oplysninger mener KRIM, at myndigheder og personalet i arresten burde have været mere opmærksomme på, at den 21-årige kunne finde på at tage sit eget liv. Det oplyser advokat og formand for KRIM, Claus Bonnez. Et stort svigt - Han skulle have haft en bedre behandling. I stedet for at putte ham i en celle, skulle han have været placeret i bedre rammer, eksempelvis på sygehuset, og han skulle have haft nogle at tale med. Man skal ikke sidde alene i en celle, hvis man har det psykisk dårligt. Så skal man have selskab, siger Claus Bonnez. - Derfor er det her et stort svigt og en krænkelse af menneskerettighederne, mener Claus Bonnez. Han henviser Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols afgørelse i sagen "Keenan mod Storbritannien". Overtræder menneskerettigheder Domstolen slog fast, at indsatte med psykiske vanskeligheder ikke skal sidde i et arresthus, men placeres i et psykiatrisk hospital eller et andet sted, hvor han har selskab. Claus Bonnez tilføjer, at det for særligt unge fanger er skadeligt at sidde så længe alene i deres celler.