Selvmord på iPhone-fabrik i Kina

Nye tragedier skaber fokus på arbejdsforhold hos producenten af Apple-produkter

Kinesiske Foxconn, der fremstiller produkter for blandt andre Apple (her en iPhone-mobil), er igen ramt af selvmord på sine fabrikker.

Kinesiske Foxconn, der fremstiller produkter for blandt andre Apple (her en iPhone-mobil), er igen ramt af selvmord på sine fabrikker.

KINA:Tre medarbejdere på en elektronikfabrik i Kina har begået selvmord i løbet af de seneste uger, rapporterer det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Det drejer sig om en af elektronikproducenten Foxconns kinesiske fabrikker i byen Zhengzhou, hvor tre arbejdere har valgt at tage livet af sig selv ved at springe i døden.

Senest var det en 30-årig gift mand, der torsdag begik selvmord, efter at en 23-årig kvinde i slutningen af april efterfulgt af en 24-årig mand tre dage senere døde under lignende omstændigheder, oplyser Xinhua.

- Årsagerne til disse selvmord er uklare, siger den New York-baserede arbejdsrettighedsgruppe ”China Labor Watch” i en udtalelse.

Apple, Sony og Nokia

Kinesiske Foxconn, der producerer og samler produkter for blandt andre Apple, Sony og Nokia, er kommet i søgelyset efter en række selvmord og uro blandt dets ansatte på flere fabrikker siden 2010.

I 2010 begik mindst 13 Foxconn-medarbejdere i Kina selvmord, og dengang pegede aktivister på dårlige arbejdsbetingelser som en forklaring på selvmordene.

Selvom Foxconn dengang afviste beskyldningerne, valgte firmaet i 2010 at hæve lønningerne med næsten 70 procent på fabrikkerne i Kina.

Usle arbejdsforhold

I den seneste tid er fokus imidlertid vendt tilbage til arbejdsforholdene på Foxconn, efter at en kritisk rapport fra Fair Labor Association (FLA) afslørede usle arbejdsforhold.

Nogle ansatte var tilsyneladende på tvungen overtid og arbejdede op til 76 timer om ugen syv dage i træk, selvom arbejdsugen i Kina er 49 timer.

Foxconn er verdens største producent af computerkomponenter og beskæftiger op mod 1,1 millioner arbejdere i Kina.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.