Udland

Selvmordsbombe dræber 21 i Nigeria

Boko Haram, der hylder Islamisk Stat i Irak og Syrien, menes at stå bag bombeangreb mod religiøs højtid.

Mindst 21 personer blev dræbt, da en selvmordsbomber fredag sprængte sig selv i luften i en shiamuslimsk optog i en lille by nær Kano i det nordøstlige Nigeria.

Manden løb ind i folkemængden og udløste bomben, som han havde på sig, siger arrangørerne af den religiøse højtidelighed.

En mand, der menes at være involveret i bombeanslaget, er blevet tilbageholdt af myndighederne. Organisatorerne siger, at den pågældende har erkendt, at han tilhører ekstremistgruppen Boko Haram, som skulle have trænet begge mænd og fået dem til at begå selvmordsangrebet.

Sidste uge sprængte to unge piger sig selv i luften på et marked i Kano, hvor de tog mindst 14 mennesker med sig i døden og sårede og lemlæstede over 100 andre.

Boko Haram begyndte sin kamp for en selvstændig stærkt muslimsk stat i det nordøstlige Nigeria i 2009.

Den voldelige islamistiske gruppe har erklæret sig som allieret med Islamisk Stat, der kontrollerer områder i Syrien og Irak.

Den militante islamistiske gruppe har alene i år ødelagt omkring 1000 skoler i regionen Lake Tchad, som er Boko Harams højborg. Det sagde Toby Lanzer, FN's udsending til området, tidligere på måneden.

Han siger, at de mange skoler er ødelagt i landene Cameroun, Tchad, Niger og Nigeria.

I alt menes 2,6 millioner mennesker at være tvunget på flugt af Boko Haram, siger Lanzer ifølge AFP.

Nigeria er Afrikas folkerigeste land med omkring 175 millioner indbyggere, der er fordelt i mange klaner, stammer og forskellige etniske grupper. Kristne og muslimer udgør hver knap 50 procent af befolkningen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.