Udland

Selvmordsbombe i Bagdad dræber syv og sårer 28

Islamisk Stat har optrappet bombeanslag i Irak i takt med, at den ekstremistiske gruppe taber territorium.

TOPSHOT-IRAQ-CONFLICT Foto: Scanpix/Haidar Hamdani

TOPSHOT-IRAQ-CONFLICT Foto: Scanpix/Haidar Hamdani

En selvmordsbomber sprængte søndag sig selv i luften i en forretningsgade i Bagdad og dræbte mindst syv mennesker og sårede 28, siger kilder i det irakiske politi.

Eksplosionen skete i Iskan, som er et overvejende shiamuslimsk distrikt i den vestlige del af den irakiske hovedstad.

Islamisk Stat har optrappet bombeangreb i de regeringskontrollerede områder i takt med, at den ekstremistiske bevægelse mister mere og mere terræn til de amerikanskstøttede irakiske styrker og til iranskstøttede shiamuslimske militser.

Islamisk Stat, som er sunnimuslimsk, kontrollerer store dele i det nordlige og vestlige Irak - blandt andet storbyen Mosul.

12 mennesker blev lørdag dræbt i Irak, da militante angreb en af politiets kontrolposter nord for byen Tikrit og derefter detonerede en bilbombe ved en af byens vigtigste indfaldsveje, oplyser politi og militære kilder.

Efter et besøg i Bagdad siger den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, at en offensiv mod Iraks næststørste by, Mosul, vil blive indledt inden for få uger.

- Selv om Mosul er en stor og kompleks by vil den falde, og den vil falde snart. Jeg venter, at en operation, hvor den bliver omringet, vil begynde inden for få uger, sagde Fallon i London lørdag efter et tredages besøg i Irak.

Det er to år siden, at Islamisk Stat indtog Mosul, og hvis jihadisterne mister kontrollen over byen, vil det være det hidtil mest alvorlige tilbageslag for den islamistiske organisation.

Det var fra Den Store Moské i Mosul, at IS' leder, Abu Bakr al-Baghdadi, i 2014 udråbte et kalifat, som omfatter store landområder i Syrien og Irak.

Den irakiske regering i Bagdad siger, at befrielsen af Mosul vil være afslutningen for Islamisk Stats tilstedeværelse på irakisk territorium.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.