Udland

Selvmordsbombe rammer politistation i Bagdad

Seks er dræbt og 22 såret, efter selvmordsbombemand sprænger bil i luften ved politistation i Iraks hovedstad.

Selvmordsbombe rammer politistation i Bagdad

Mindst seks mennesker er blevet dræbt, og 22 andre meldes såret, efter at en selvmordsbombemand sprængte sin bil i luften ved en politistation i den irakiske hovedstad, Bagdad, søndag morgen midt i myldretiden.

Politistationen i den shiamuslimske bydel Kadhimiya huser det irakiske politis efterretningsenhed, Istikbarat, og tre af enhedens vagter er blandt de dræbte, siger sikkerheds- og hospitalskilder.

Selvmordsangrebet er det seneste i en bølge af attentater, som har vakt fornyet frygt for, at den sekteriske vold i det urohærgede land kan udviklede sig til en regulær krig.

Kadhimiya huser også en helligdom til minde om Imam Musa Kadhim, en af shiaislams mest fremtrædende skikkelser, hvis død i år 799 efter Kristi fødsel i sidste uge blev mindet på stedet.

Militante sunnimuslimer, blandt andet dem med bånd til terrornetværket al-Qaeda, opfatter shiamuslimer som frafaldne, og de er derfor ofte mål for angreb. Ingen gruppe har dog foreløbig påtaget sig skylden for søndagens angreb.

Volden i Irak er eskaleret de seneste måneder. Op imod 2000 mennesker er blevet dræbt siden april i de værste blodsudgydelser i fem år, og maj blev da også den mest drabelige måned i landet siden 2008.

FN's Irak-udsending, Martin Kobler, har advaret om, at volden kan eksplodere hvert øjeblik, det skal være.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.