Udland

Selvmordsbomber dræber 25 i Bagdad

Mindst 25 mennesker er mandag dræbt af en selvmordsbombemand i Iraks hovedstad, Bagdad.

Selvmordsbomber dræber 25 i Bagdad

Iraks hovedstad, Bagdad, er igen ramt af blodig sekterisk vold. Mandag dræbte en selvmordsbombemand 25 mennesker, da han kørte en bil lastet med sprængstoffer ind i et kontor for en shiamuslimsk religiøs organisation.

Tæt ved 200 mennesker blev såret ved aktionen, som en gruppe med tilknytning til terrornetværket al-Qaeda menes at stå bag.

- Det var en yderst voldsom eksplosion. Røg og flammer steg til vejrs, og tyk støv lagde sig over et stort område, siger en politimand.

- Eksplosionen ødelagde fuldstændigt kontorbygningen, siger en anden politimand.

Kun en time efter eksplosionen på det shiamuslimske kontor eksploderede to granater i et sunnimuslimsk område i byen. Her blev ingen dræbt eller såret.

Der er tale om den blodigste bombeaktion i Irak, siden 31 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombemand i januar.

Angrebet finder sted på et yderst politisk følsomt tidspunkt. Iraks shiamuslimer, sunnimuslimer og kurdere er fastlåst i en magtkamp, der truer den følsomme magtdeling mellem de tre største fraktioner i landet.

Både kurdiske og sunnimuslimske ledere anklager premierminister Nuri al-Maliki, der er shiamuslim, for at tilrane sig stadig flere magtbeføjelser på bekostning af de to andre befolkningsgrupper.

Antallet af voldsepisoder er faldet dramatisk i Irak de senere år. Men militante sunnimuslimske grupper med tilknytning til al-Qaeda er stadig i stand til at gennemføre blodige bombeaktioner oftest rettet mod shiamuslimer, der udgør flertallet i Irak.

/ritzau/AFP