Selvmordsbomber dræber mindst 25 i moské i Afghanistan

En moské i Gardez i det østlige Afghanistan er blevet udsat for selvmordsangreb. Mange er dræbt.

Mindst 25 er dræbt og 23 såret i selvmordsangreb på en moské under fredagsbønnen i byen Gardez i det østlige Afghanistan. Det oplyser en regeringskilde til nyhedsbureauet AP.

Der florerer flere forskellige dødstal.

Tidligere fredag oplyste politi og sundhedsmyndigheder i landet, at mindst ti var dræbt, men at dødstallet ventedes at stige. Nyhedsbureauet AFP melder derimod om mindst 20 dræbte.

Ingen har umiddelbart taget skylden for eksplosionen, der fandt sted i byen Gardez, der ligger cirka 100 kilometer syd for hovedstaden Kabul.

Politiet oplyser, at det forsøger at komme ind i området ved shiamoskéen for at hjælpe de sårede.

- De første meldinger går på, at militante åbnede ild og detonerede eksplosiver, siger Sardar Vali Tabassum, der er politiofficer hos politiet i Gardez, til Reuters.

En anden embedsmand på stedet, Abdullah Hazrat, oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at der er fundet 25 lig og 40 sårede i moskéen.

De sårede er bragt på hospitalet, oplyser Hazrat.

Ifølge AFP er der tale om to selvmordsbombere, mens andre skriver om én selvmordsbombe. Det står ikke klart, om eventuelle gerningsmænd er talt med blandt de døde.

Moskéen, der er blevet angrebet er en shia-moské. Shiamuslimer er en minoritet i Afghanistan, hvor flertallet er sunnimuslimer.

Selvmordsangrebet er endnu et i en lang række angreb i landet. Både Islamisk Stat (IS) og Taliban har inden for de seneste måneder angrebet sikkerhedsstyrker og regeringsbygninger, skriver AFP.

Taliban har inden for de seneste uger ikke taget skyld for større angreb i byer. IS har derimod udført adskillige angreb i den østlige by Jalalabad og Kabul inden for de seneste måneder.

I juli sprængte en selvmordsbomber fra IS sig selv i luften nær den internationale lufthavn i Kabul, hvilket resulterede i 23 menneskers død.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden