Udland

Selvmordsterrorist udløser blodbad i moské i Nigeria

Dagen efter indsættelsen af en ny præsident i Nigeria rammer et selvmordsangreb en moské i byen Maiduguri.

En mistænkt selvmordsterrorist fra den militante islamiske gruppe Boko Haram har forårsaget et blodbad i en moské i byen Maiduguri i den nordøstlige del af Nigeria.

En hospitalskilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at mindst 18 mennesker er dræbt, og at 30 sårede er bragt til hospitalet.

Nyhedsbureauet AFP citerer vidner for at sige, at dødstallet er ni. Men en af de handlende nær moskeen fortæller, at han har set 20 lig blive bragt ud af bygningen, hvis tag blev blæst af ved eksplosionen.

- En bombemand, der mistænkes for at være fra Boko Haram, siges at være gået ind i moskeen, siger en kilde i militæret.

Terroristen slog til dagen efter, at Muhammadu Buhari blev taget i ed som ny præsident efter at have vundet valget tidligere i år.

Han vandt blandt andet valget på et løfte om, at han vil knuse Boko Haram og flytte militærets kommandocenter for operationer fra hovedstaden Abuja til netop Maiduguri.

Natten til lørdag var der også uro i området. En militærkilde siger, at der var skyderi ved Mule omkring 10 kilometer fra Maiduguri, der er en by med to millioner indbyggere.

- En raket blev affyret af Boko Haram og ramte et hus i Bulumkutu-området og dræbte fem mennesker. Vore drenge har også indsamlet seks lig forskellige steder, siger et medlem af en lokal milits.

Boko Haram kæmper for en islamisk stat i den nordøstlige del af landet og har i seks år ført et blodigt oprør. Tusindvis af mennesker er dræbt i perioden, mange ved bombeattentater mod skoler, kirker og markedspladser.

1,5 millioner mennesker er tvunget på flugt.

I begyndelsen af i år kontrollerede gruppen et område på størrelse med Belgien, men siden da er militærstyrker fra såvel Nigeria som Tchad, Niger og Cameroun gået i offensiven mod Boko Haram.

Det har bragt gruppen i defensiven. Den sidder dog fortsat på reservatet Sambisi-skoven.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.