Løkken

Selvtægt på stranden

Selv om det er ulovligt laver fire grundejere i Nr. Lyngby ved Løkken deres egen form for kystsikring

Gravkoen flytter sandet fra første revle, som er synlig i strandkanten, til klitfoden ud for de fire huse i Nr. Lyngby, som er nedstyrtningstruede.Foto: Bente Poder

Gravkoen flytter sandet fra første revle, som er synlig i strandkanten, til klitfoden ud for de fire huse i Nr. Lyngby, som er nedstyrtningstruede.Foto: Bente Poder

LØKKEN:De seneste par dage har en gravko været i gang med at flytte sand fra strandkanten til klitfoden ud for fire huse i Nr. Lyngby, som ligger helt ud til på skrænten.

- Jeg tænkte, at det ekstra sand fra revlen, der er blevet dannet over en periode, kunne vi lige så godt skubbe ind som en slags sandbuffer, til når de her storme kommer til efteråret. Det er jo det samme, man gør, når man sandfodrer, siger Jørgen Jørgensen.

Han og de tre andre grundejere på strækningen har hyret gravkoen til at flytte sandet og de har ikke spurgt Kystdirektoratet om lov, sådan som loven kræver det, når der laves kystsikring.

- Jeg ved ikke, om vi må. Men vi betaler alle fire ejendomsskat, så sandet må jo være vores, da vores grunde går helt ned på stranden, hævder Jørgen Jørgensen.

Grundejerne har ikke råd til en stor dyr kystsikring med store sten og tonsvis af sand, sådan som Kystdirektoratet anbefaler. Derfor forsøger de nu den alternative sandfodring med flytning af sand. Det strider dog imod Kystdirektoratets anbefalinger, som lyder, at der skal tilføres nyt sand på stranden i samme mængde som havet tager.

Hos Kystdirektoratet vil man ikke skride til handling, før man får en anmeldelse. For sandfordringen i Nr. Lyngby er aldeles ulovlig, fastslår afdelingschef for Kyst og Klima, Ane Høiberg Nielsen.

- Det er fuldstændig underordnet, om man er grundejer på stedet eller ej. Det er ikke tilladt at gribe ind i kystlandskabet, siger afdelingschefen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.