Fodbold

Selvtillidsbobler i Blokhus og Hobro

De er begge spået en svær sæson i 1. division, men nordjyske Blokhus og Hobro kom fint fra land i premieren.

Blokhus FC kunne sidste sommer juble over oprykning til 1. division. Nu har klubben ikke længere lov at spille i landets næstbedste række.
Foto: Grete Dahl

Blokhus FC kunne sidste sommer juble over oprykning til 1. division. Nu har klubben ikke længere lov at spille i landets næstbedste række. Foto: Grete Dahl

Nyoprykkerne fra Blokhus FC hentede masser af selvtillid i premieren i 1. division i søndags mod AB, og et point efter 2-2 mod københavnerne har givet ekstra tro på egen styrke, og hos de nordjyske kolleger fra Hobro IK var eneste minus en sen udligning til 1-1 af Roskilde FC efter en spillemæssig fin kamp af hobroenserne. - Vi formåede overraskende at trykke AB i slutfasen, og det var flot i betragtning af, at vi kom bagud 0-1 straks i kampen, siger Blokhus-træner Søren Kusk. - Faktisk var vi med blandt andet et brændt straffespark nærmest sejren, men et point mod AB er vi bestemt ikke kede af. - Og det hele har givet os ekstra tro på tingene og masser af selvtillid inden søndagens opgør ude mod Roskilde. En tro på det hele I Hobro IK ærgrer træner Jakob Michelsen sig stadig over et meget sent udlignende mål til 1-1 af Roskilde i premieren. - Men et er også eneste minus ved den kamp, som vi styrede og burde have vundet efter én af de bedste præstationer af et Hobro-hold i lange tider. - Og det giver selvfølgelig ekstra tro på det hele. Vi flytter i øjeblikket holdet i en spændende udvikling med øget træningsmængde og større konkurrence i truppen, og det er positivt. - Mod Roskilde imponerede en stribe af vores spillere med den tidligere Randers FC-spiller Jonas Damborg helt i front sammen med Mads Justesen og Ruben Nygaard, ligesom det var rigtig godt at konstatere, at vores organisation stod godt. - Og når vi formentlig om en måned har fået Jens Gjesing op i det rigtige gear, bliver det endnu bedre. - Endelig kan vi til næste rundes kamp på søndag i Skive bruge nyerhvervelsen Justice John.