Aalborg Håndbold

Selvtillidsfyldt Aalborg-hold jagter revanche på Sydfyn

Aalborg Håndbold kommer med stort momentum, når de onsdag aften spiller topkamp mod GOG i herreligaen

Aalborg skal passe på bolden i angrebsspillet, hvis de skal undgå stormløbene fra GOGs kontrafase, lyder det fra cheftræner Stefan Madsen. Arkivfoto: Bente Poder

Aalborg skal passe på bolden i angrebsspillet, hvis de skal undgå stormløbene fra GOGs kontrafase, lyder det fra cheftræner Stefan Madsen. Arkivfoto: Bente Poder

HÅNDBOLD:119 dage. Så længe har Aalborg Håndbold måtte vente på revanchemuligheden siden den fredag aften i maj, hvor nordjyderne kunne se GOG iklæde sig bronzemedaljerne. Nu får de så chancen igen, når herreligaens to tophold onsdag aften tørner sammen på selvsamme gulv i Gudme.

Aalborg kommer til opgøret som cyklister med elmotor på bagagebægeret - følelsen af medvind, momentum og kontinuitet.

Man har gjort rent bord i holdets første fem kampe og møder ind med to dugfriske afklapsninger af Nordsjælland og Skjern i bagagen. Og netop de her mange succesoplevelser i sæsonstarten kan mærkes i hverdagen, fortæller Aalborg-træner Stefan Madsen.

- Sejre avler selvtillid, og det lever vi lidt på i øjeblikket. Jeg synes, at vi er kommet langt i forhold til vores struktur, og jeg fornemmer en god balance og ro i truppen, der gør, at vi har en stor tro på, at vi kan løse vores opgaver, selvom vi kommer i modvind, siger cheftræneren.

Modvind kan nordjyderne sagtens rende ind i mod et energisk sydfynsk hold, der også har vist storspil her tidligt på sæsonen. Særligt GOG-bagkæden må ikke få for store områder omkring tremeteren at boltre sig på. Til det er spillere som Niclas Kirkeløkke, Lasse Møller og Emil Lærke simpelthen for skudfarlige fra distancen.

- Vi må ikke falde i den defensive fælde, at vi tillader deres backs at komme i for højt tempo. Vi skal forsøge at få taget en lille smule fart ud af dem. Og så må vi se, om det er en af de dage, hvor vi er nødt til at få pakket helt ned, eller om vi godt kan acceptere, at de får et skud i ny og næ, fortæller Stefan Madsen.

Én ting er dem med de mange billetter i bagkæden, noget andet er den dynamiske kontrafase, der ligger dybt integreret i GOG-spillernes DNA. Og netop spillet mellem buerne forventer Aalborg-træneren da heller ikke, at han behøver bruge unødigt meget tid på at prædike for sine spillere. Det giver lidt sig selv. Når det gule tog ruller, handler det om at komme hjem og finde den defensive balance hurtigst muligt.

- Kontrafasen er en stor del af deres spil, så det skal vi selvfølgelig være ekstremt opmærksomme på. Og så er jeg spændt på, om Frederik Clausen er kommet så langt ovenpå sin skade, at han er med i den kontrafase. Der har han tidligere vist, at han er okay skydende.

Der er kampstart 20.30 i Gudme.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.