Semaiskolen er anmeldt til politiet

Tre unge ønsker ikke at vende tilbage til Serritslev-institution

Semaiskolen, der er politianmeldt. Arkivfoto: Thomas Winther

Semaiskolen, der er politianmeldt. Arkivfoto: Thomas Winther

BRØNDERSLEV:Politiet vil ikke tvinge tre teenagere tilbage til Semaiskolen i Serritslev ved Brønderslev.

To 13-årige og en 15-årig blev fredag fundet hos familie på Sjælland, men de ønsker ikke at komme tilbage til Serritslev.

Nu skal kommunerne, der er involveret, Brønderslev og Morsø, drøfte sagen, inden der tages stilling til, hvor de tre teenagere skal placeres.

De tre teenageres advokat, Helen Vang Siegumfeldt, der er tilknyttet den åbne retshjælp i Hillerød, og som de tre har opsøgt, har anmeldt Semaiskolen til politiet. Det er sket på baggrund af de forklaringer, børnene er kommet med.

Det bekræftes af Nordjyllands Politi, der dog endnu ikke er blevet bedt om at foretage afhøringer af ledelsen på Semaiskolen.

To medarbejdere fra Semaiskolen forsøgte natten til lørdag at hente de tre teenagere, men det lykkedes ikke. Og politiet har sanktioneret, at de indtil videre bliver på Sjælland.

Teenagerne er bange for, hvis de kommer tilbage til Semaiskolen, at komme på stroppetur, som der er eksempler på fra tidligere unge, der har været på springtur.

De tre teenagere er tvangsanbragt på Semaiskolen som følge af problemer i hjemmene. De to 13-årige er tvillinger, en dreng og en pige. De stak af fra Semaiskolen natten til mandag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Semaiskolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.