Senatets retsudvalg har godkendt Kavanaugh

En FBI-undersøgelse af beskyldninger mod Kavanaugh gennemføres i den kommende uge.

Den republikanske senator Jeff Flake banede vej for, at en afstemning i hele Senatet om godkendelse af Brett Kavanaugh udsættes, så der bliver mulighed for en FBI-undersøgelse af beskyldninger, der er fremsat mod den nominerede. Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

Den republikanske senator Jeff Flake banede vej for, at en afstemning i hele Senatet om godkendelse af Brett Kavanaugh udsættes, så der bliver mulighed for en FBI-undersøgelse af beskyldninger, der er fremsat mod den nominerede. Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

Senatets retsudvalg har ved en afstemning fredag godkendt nomineringen af Brett Kavanaugh med 11 mod 10 stemmer.

Men en række medlemmer af udvalget nåede op til afstemningen til enighed om, at hele Senatet først skal stemme om nomineringen om en uge, så der bliver mulighed for en undersøgelse af Kavanaugh.

Han er blevet beskyldt for at have begået seksuelle overgreb på en kvinde i 1982.

- Det amerikanske senat vil lørdag holde en procedureafstemning omkring nomineringen Brett Kavanaugh, siger den ledende republikanske senator John Cornyn og tilføjer:

- Der vil ske en yderligere FBI-undersøgelse af Kavanaugh, som vil vare i op til en uge.

Den nye situation kom i stand i dramatiske minutter før afstemningen i retsudvalget. Her opfordrede den republikanske senator Jeff Flake efter intense drøftelser med demokrater til en FBI-undersøgelse af beskyldningerne mod Kavanaugh.

Cornyn siger, at han ikke selv tror på, at en FBI-undersøgelse vil bringe noget nyt frem.

Det dramatiske møde med afstemningen fandt sted dagen efter en høring, hvor psykologiprofessor Christine Blasey Ford i en høring i senatsudvalget fortalte, at Kavanaugh forgreb sig på hende til en fest i 1982, da hun var 15 år, og han var 17.

Den nu 51-årige Ford beskriver overgrebet som et forsøg på voldtægt. En ven af Kavanaugh deltog i overfaldet, som kvinden flygtede fra.

Senatets retsudvalg havde i mange timer før afstemningen en ophedet og hård diskussion om Ford og Kavanaugh.

Senator Dianne Feinstein, der er demokrat fra Californien, sagde, at hun aldrig har set en nomineret opføre sig som Kavanaugh gjorde under torsdagens høring. Hun sagde, at han overfusede flere senatorer, der stillede spørgsmål til ham.

Kavanaugh var tydeligt påvirket under høringen.

- Min familie og mit navn er blevet ødelagt på grund af anklager mod mig, sagde Kavanaugh, der adskillige gang var på grådens rand under høringen, mens han også fremsatte ophidsede anklager mod sine modstandere.

Præsident Donald Trump siger, at han har forståelse for, at republikanske senatorer er gået med på kravene fra demokraterne, og at han siger, at det er op til Senatet at håndtere sagen.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.