EMNER

Send en gave fra Ryaa

Der er lækkerier i kurven, og man behøver blot at bestille på nettet, så bliver de sendt fra det elektroniske Ryaa-firma. 
FOTO: Bent Bach

Der er lækkerier i kurven, og man behøver blot at bestille på nettet, så bliver de sendt fra det elektroniske Ryaa-firma. FOTO: Bent Bach

I princippet betyder det ikke noget for forsikringsmand John van de Weerd, at hans nebengesjæft ligger lige midt i den nordjyske region. Men det understreger da, at når man handler i cyberspace, så er man i forvejen i en slags centroide med lige langt - eller kort - alle steder hen. Det har folk både tæt på og ude i den vide verden også fundet ud af. De går ind på nettet, skriver firmaadressen - som den ses ovenfor - med de tre w’er og det obligatoriske .dk - og vips er de i Ryaa. Og her kan de så i fred og ro - men efter al sandsynlighed snarere i al hast - pege ud, hvad Moster Gerda skal have til sin 60-års fødselsdag, eller hvad firmaets kunder vil blive glade for til jul. Og endda skrive et kort, som bliver lagt ved gaven. Så ordner John van de Weerd resten. Han har haft firmaet siden november sidste år, og det går støt og roligt den rigtige vej, kan han notere, og hjemme i et værelse i privaten bliver der også til stadighed brug for flere hylder til sortimentet, som spænder fra belgiske chokolader, udvalgte kaffemærker og franske og italienske specialiteter - inclusive vine - til bamser og puder til barselgaven. - Specialiteterne pakkes i kurve, og så sendes gaven, så den er fremme hos modtageren på den bestilte dag. Eneste betingelse er, at vi har ordren to dage forinden, fortæller John van de Weerd, som allerede kan se, at han får brug for en ansat, når julen nærmer sig. Så kommer netbutikken og Ryaa for alvor i centrum.