EMNER

Send flere penge

Alex Resovsky håber, at hans familie vil sende pengegaver i år til jul, så han kan nå at se mere af Europa, inden han skal tilbage til USA.

Alex Resovsky håber, at hans familie vil sende pengegaver i år til jul, så han kan nå at se mere af Europa, inden han skal tilbage til USA.

AALBORG:Ude foran døren til værelse nummer 18 på Aalborg Internationale Kollegium står vasketøjs-stativet, og et hurtigt blik ind på det smårodede værelse viser, at her bor en ung studerende. Alex Resovsky er en 20 årig amerikaner på sin første tur til Europa. Normalt læser han geologi i New Mexico, men er kommet til Aalborg Universitet for at lære om den danske velfærdsstat. Denne jul bliver den første, hvor han ikke skal fejre den sammen med sine forældre. - Jeg har en onkel og tante, der har boet i Tyskland de sidste par år. Dem skal jeg holde jul sammen med. Jeg tror, det bliver meget som den jul, jeg kender, men måske har de samlet nogle tyske juletraditioner op undervejs, siger han stilfærdigt. Alex Resovsky virker ikke synderlig påvirket over at skulle være væk i julen, men efterhånden som talen falder på alt det, han plejer at gøre sammen med sin familie, bliver han lidt eftertænksom. - Jeg har en bror og søster som også er voksne. Vi plejer at lade som om, vi tror på, at det er julemanden, der er kommet med gaverne. Når vi har pakket gaverne ud, går vi ned til min tante, hvor vi spiser kalkun sammen. Nu får jeg helt hjemve ved at tale om det, griner Alex Resovsky forlegent, mens de store sorte krøller danser om hovedet på ham. Alex Resovsky venter med at give gaver, til han kommer hjem, man han håber, at der dukker noget op til ham selv inden. Han ønsker sig nemlig penge, så han kan nå at rejse mere rundt i Europa, inden han skal hjem til sine forældre og den savnede græskartærte i slutningen af januar.