Sender klart signal

Ungdomsuddannelserne i Aalborg står nu sammen om rusmiddelpolitik, hvor de har fastlagt fælles retningslinjer

Ungdomsuddannelserne i Aalborg accepterer ikke rusmidler på skolen. Derfor er de nu gået sammen om en fælles rusmiddelpolitik. Arkivfoto: Ulrik Bang

Ungdomsuddannelserne i Aalborg accepterer ikke rusmidler på skolen. Derfor er de nu gået sammen om en fælles rusmiddelpolitik. Arkivfoto: Ulrik Bang

AALBORG:Ungdomsuddannelserne i Aalborg og Aalborg Kommune har nu fastlagt fælles retningslinjer for alkohol og rusmidler.

Det betyder, at eleverne møder de samme regler og konsekvenser på alle gymnasierne, Aalborg Handelsskole og Tech College Aalborg.

- Det er et stærkt signal at sende til både nuværende og kommende elever. Vi står stærkere, når reglerne er de samme alle steder, for så er det svært at komme med indvendinger, siger direktør for Aalborg Handelsskole Poul Søe Jeppesen.

Faste regler

Det er ikke tilladt for eleverne at medbringe, indtage eller være påvirket af alkohol samt andre rusmidler i forbindelse med skolegangen, på skolen eller i nærheden af skolerne.

Det gælder også for introture og til øvrige elevarrangementer uden for skolerne.

Men uddannelsesstederne har dog mulighed for at give dispensation i forbindelse med studieture og elevfester.

Risikerer bortvisning

- Det glæder mig, at ungdomsuddannelserne viser et socialt ansvar for de unge. Det er vigtigt, at eleverne møder de samme holdninger og ensartede konsekvenser, uanset hvor de går i skole. Det må ikke blive et konkurrenceparameter, hvor man må mest til festerne, siger rådmand Thomas Kastrup Larsen.

Overholder eleverne ikke reglerne kan de risikere bortvisning fra arrangementer, bortvisning fra skolen i et bestemt antal dage eller i yderste konsekvens permanent bortvisning fra skolen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.