Seniorer: Stop sparekniven

Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune protesterer mod forvaltningens ideer til besparelser.

Seniorrådet med Karl Christensen i spidsen afviser, at der kan skæres ned på bemandingen på de særlige plejehjemsafsnit for demente. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Seniorrådet med Karl Christensen i spidsen afviser, at der kan skæres ned på bemandingen på de særlige plejehjemsafsnit for demente. Arkivfoto: Claus Søndberg Foto: Claus Søndberg

MARIAGERFJORD:Seniorrådet vender sig kraftigt imod et sæt spareideer, der i vidt omfang vil gå ud over de ældre borgere, hvis interesser rådet er sat i verden for at forsvare, skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.

- Jeg er godt klar over, at politikere og embedsmænd vil påstå, at der tilføres flere penge til ældreområdet, men der bliver også flere og flere ældre, og derfor altså også behov for flere penge, siger Seniorrådets formand, Karl Christensen.

Blandt forslagene er at sløjfe hele den forebyggende indsats, herunder et stop for rygestopkurser og hjælp til overvægtige, nedskæringer på de særlige demensafsnit på plejehjemmene, eller at hjemmehjælpen kun skal gøre rent hver tredje uge mod nu hver anden.

Seniorrådet siger nej til alle tre forslag.

Spareoplægget kommer fra forvaltningen. Embedsmændene er blevet sat på opgaven af politikerne i sundheds- og omsorgsudvalget, efter at budgettet skred i sidste halvdel af 2012 og for at undgå en gentagelse i 2013.

Oplægget og Seniorrådets høringssvar behandles på udvalgets møde i februar.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.