Lokalpolitik

Seniorjob boomer

Kommunen vurderer, at 160 personer skal have et seniorjob i år, hvilket giver et budgethul på 22 mio. kr., som kommunen ikke ved, om man får dækket

Ledige med ret til efterløn strømmer til seniorjob ordningen. Arkivfoto: Martin Damgård

Ledige med ret til efterløn strømmer til seniorjob ordningen. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Med den ene hånd har byrådet i Aalborg nedlagt omkring 300 job ved det seneste budgetforlig, og med den anden hånd er byrådet forpligtet til at ansætte folk i seniorjob.

Aalborg Kommune kan alene i løbet af 2013 risikere, at op mod 250 personer vil anmode om et seniorjob, som kommunen er forpligtet til at tilbyde. Men holder udviklingen, som det ser ud lige nu, så vil 160 personer anmode om et seniorjob. Folketinget har vedtaget en overgangsordning, der indebærer, at kommunen skal tilbyde et seniorjob til de ledige, der mister dagpengeretten fem år eller mindre, før de har ret til efterløn.

- Vi skal finde ud af, hvordan det skal administreres og hvilke jobmuligheder, som vi øjner mulighed for, at den her arbejdskraft kan bruges indenfor. Det skal selvfølgelig ske i samarbejde med vores personale og tillidsmænd, siger borgmester Henning G. Jensen (S).

Seniorjobordningen kan vise sig at være tikkende bombe under den kommunale økonomi i Aalborg.

Med 160 nye i seniorjob vil det betyde en budgetoverskridelse på 23,6 mio. kr., men da man også sparer på dagpenge og kontanthjælp kommer det samlede minus ned på 22 mio. kr.Kommunen får et budgetunderskud med seniorjob ordningen, men KL og regeringen har aftalt en midtvejsregulering, så derfor har kommunen en forventning om, at merudgifterne kompenseres, men om det sker, det ved man ikke.

- Det ved vi ikke, det er et spørgsmålstegn, som vi ikke kan svare på nu.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.