Seniorjob: Kommune giver ledige ståknallert og uniform

Ordfører vil ændre lov om seniorjob, så kommuner kan tilbyde ledige over 55 år meningsfyldt arbejde.

Seniorjob: Kommune giver ledige ståknallert og uniform

I løbet af det næste halve år får 4000 mennesker på 55 år og derover ret til et seniorjob i landets kommuner.

Men reglerne er så stramme for, hvad de overhovedet må lave, at det nærmest er en umulig opgave, skriver Avisen.dk.

Blandt andet i Hjørring er der blevet tænkt, så det knagede. Den nordjyske kommune skal med de nye regler for seniorjob tilbyde arbejde til omkring 137 arbejdsløse over 55 år.

Det særlige ved de nye ansatte er, at de skal arbejde fuld tid og have almindelig løn. Men de må ikke tage arbejde fra nogen af kommunens medarbejdere, og de må ikke sendes ud i private job.

Derfor vil man i kommunen i fremtiden møde en flok ældre mennesker, der kører rundt iført uniform på de såkaldte segways (en form for ståknallert red.). De skal være kommuneguider og uddele turistbrochurer.

Egentlig ville kommunen hellere bruge de ledige seniorer på at arbejde med ældrepleje, rengøring og børnepasning - områder, hvor kommunerne skærer for tiden. Men det må de ikke.

- Vi ville da meget hellere, hvis der blev produceret nye ordinære job til dem. Men kommunen må ikke bruge dem til at tilbyde en bedre service. Sådan er reglerne, siger Ivan Leth (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget i Hjørring Kommune, til Avisen.dk.

Og Hjørring Kommune er ikke det eneste sted i landet, hvor man griber til ekstremt kreative løsninger disse dage, lyder det fra Kommunernes Landsforening (KL).

Enhedslisten vil derfor præsentere beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for et forslag, der skal gøre det muligt for kommunerne at sende seniorer ud i det private erhvervsliv, lyder det fra Christian Juhl, arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten

Og det vil arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne, Leif Lahn, gerne se på:

- Det lyder spændende, og vi vil gerne diskutere det nærmere, siger han til Avisen.dk.

Men alt tyder på, at forslaget kan få det svært i Folketinget. Venstres Ulla Tørnæs var med til at vedtage seniorloven i 2006. Ifølge hende er det med fuldt overlæg, at seniorjobbene skal være i kommunen.

- Det har aldrig nogensinde været meningen, at seniorjob skulle være en attraktiv ordning, siger Ulla Tørnæs.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.