Sepp Blatter indkalder Uefa og co. til krisemøde

Sepp Blatter har samlet de seks kontinentale forbund i Fifa til et krisemøde torsdag.

De seks kontinentale forbund under det internationale fodboldforbund (Fifa) deltager torsdag i et krisemøde indkaldt af Fifa-præsident, Sepp Blatter.

Det oplyser det tyske nyhedsbureau, dpa.

Repræsentanter fra hvert forbund - herunder det europæiske fodboldforbund (Uefa) - er indkaldt få timer før, Fifa-kongressen i Zürich officielt skydes i gang senere torsdag.

Øverst på dagsordenen er den kaotiske situation, Fifa befinder sig i efter korruptionsskandalen, der har sat dagsordenen siden onsdag, hvor en række Fifa-ledere blev arresteret på et hotel i Zürich.

Fifa-folkene var samlet inden det planlagte præsidentvalg. De er sammen med en række øvrige personer anklaget for korruption i en periode på 24 år.

At Sepp Blatter er en presset mand få dage før, der skal vælges Fifa-præsident, fremgik også tidligere torsdag, da Blatter meldte fra til en række møder, han havde forpligtet sig til.

- Præsident Blatter undskylder for ikke at være i stand til at møde frem i dag. Det skyldes al den turbulens, som I sikkert har kunnet følge i medierne, siger Jiri Dvorak, formand for Fifa's medicinske afdeling, til Press Association ifølge ESPN.

- Han har forklaret, at han er nødt til at passe sine forpligtelser og lede situationen (i Fifa, red.), hvilket sikkert er vigtigere end at møde frem her hos os, siger Jiri Dvorak.

Sepp Blatter skulle være mødt frem til en medicinsk Fifa-konference i Zürich torsdag, og han skulle ligeledes have deltaget i et møde i det europæiske fodboldforbunds (Uefa) samlede delegation.

Flere prominente Fifa-folk er blandt andet anklaget for at have brugt over 150 millioner dollar, over en milliard kroner, på bestikkelse, så tv-rettigheder ved store fodboldturneringer kunne ende på bestemte hænder.

Før skandalen brød ud, var det forventet, at den siddende præsident, Sepp Blatter, vil blive genvalgt, men siden har blandt andre Uefa foreslået at droppe fredagens præsidentvalg og udskyde valget i et halvt år.

Sepp Blatter har siden 1998 regeret som Fifa-præsident, og i manges øjne personificerer han den linje i Fifa, som sættes i forbindelse med korruption.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.