Sepp Blatter: Uefa kørte en had-kampagne

Sepp Blatter langer ud efter både USA og Uefa, som, han mener, kørte en hadkampagne mod ham under Fifa-valg.

En selvsikker Sepp Blatter tog gevaldigt til genmæle over for snart sagt alt og alle, da han lørdag deltog i et interview på schweizisk tv.

Her beskyldte den nyvalgte præsident for det internationale fodboldforbund (Fifa) sine kolleger fra det europæiske fodboldforbund (Uefa) for at have kørt en decideret had-kampagne mod ham i forbindelse med fredagens præsidentvalg i Fifa.

- Det er et had, der ikke blot kommer fra én person i Uefa. Det kommer fra selve organisationen Uefa. Det skyldes, at de ikke kan forstå, at jeg blev valgt som præsident i 1998, siger Sepp Blatter.

I optakten til det dramatiske præsidentvalg, valgte Uefa-præsident, Michel Platini, at tage kraftigt afstand fra Sepp Blatter og direkte opfordre schweizeren til at trække sig fra posten inden valget.

Det skete efter korruptionsskandalen, der opstod onsdag, hvor syv ledende Fifa-folk blev arresteret på hotellet, hvor alle Fifa-folk var samlet.

Sepp Blatter blev på schweizisk tv også bedt om at forholde sig til Platinis beslutning om at undsige ham offentligt kort før valget, og Blatter blev spurgt, om han kan tilgive Platini.

- Jeg tilgiver alle mennesker, men jeg glemmer ikke, lød det fra Blatter.

Også det amerikanske retsvæsen får hårde ord med på vejen af den 79-årige schweizer, der de næste fire år forbliver på posten som præsident for det skandaleramte forbund.

Sepp Blatter vurderer, at arrestationen onsdag af syv ledende Fifa-folk i forbindelse med den amerikanske efterforskning af korruption med tråde til Fifa-systemet, var et forsøg på at blande sig i selve Fifa-kongressen og dermed præsidentvalget.

- Naturligvis er jeg chokeret. Jeg ville aldrig som Fifa-præsident fremsætte kommentarer om en anden organisation, uden at jeg var sikker på, hvad der var forgået, siger Blatter i tv-interviewet.

Støtten til Sepp Blatters kandidatur var umulig at overskue op til valget, hvor diverse udmeldinger fløj igennem luften. Derfor var der længe spænding om udfaldet af fredagens valg i kølvandet på korruptionsskandalen.

Den asiatiske blok støttede Blatter, og kun Australien valgte at støtte modkandidaten prins Ali officielt.

Dermed brød Australien, som stadig er vred over, at Qatar fik tildelt VM-slutrunden i 2022, med de øvrige medlemmer af det asiatiske fodboldforbund (AFC).

Og det var en skuffet formand for det australske fodboldforbund, Frank Lowy, der lørdag måtte erkende nederlaget.

- Det er et demokrati, og mr. Blatter vandt. Prins Ali's stemmeantal er ikke ubetydeligt, og det viser, at der i Fifa og verdensfodbolden er en tro på, at der er brug for at implementere reformer så hurtigt, som muligt, siger Frank Lowy.

Alt imens udtalte AFC lørdag sin fulde opbakning til Blatter.

- På egne vegne, AFC's og hele den asiatiske fodboldfamilie vil jeg gerne ønske Sepp Blatter tillykke med sit genvalg som Fifa-præsident, lød det fra AFC-præsident, Bahraini Al Khalifa i en meddelelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.