Danmark

Ser du langt efter julegave fra chefen - stem her

Kun hver anden ansat på de danske arbejdspladser får en gave fra deres arbejdsplads

Ligger der noget under træet fra din arbejdsgiver??? Arkivfoto

Ligger der noget under træet fra din arbejdsgiver??? Arkivfoto

DANMARK:En gavekurv, noget god rødvin eller en sjov gadget. Gavemulighederne til de ansatte på arbejdspladsen er mange. Alligevel er det ikke alle, der regner med at få noget fra chefen i år. Det skriver Avisen.dk

Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyse bureauet Wilke på vegne af Avisen.dk. Her svarer 29,5 procent, at de ikke regner med at få en gave fra chefen. 32,5 procent satser på at få en gave, mens de resterende svarer, at de er uden for arbejdsmarkedet.

Dermed er det kun halvdelen af danskerne på arbejdsmarkedet, der kan se frem til at få en gave af chefen.

Små goder

Men det er ifølge statsautoriseret revisor Niels Sonne fra konsulentfirmaet Deloitte er dårligt sted at spare. Deloitte har tidligere laver en undersøgelse, som viser, at netop de små goder som julegaver, kaffe og frugtordning er det, de ansatte sætte allermest pris på.

- Det er dumt at skære på julegaverne. Så hellere spar på andre personalegoder, som de ansatte ikke benytter sig af. For de ansatte har julegaven en kæmpe værdi, siger han til Avisen.dk.

Men ifølge ekspert i arbejdsglæde har julegaver ikke den store betydning for de ansattes arbejdsglæde. Han mener kun en gave giver mening, hvis den er personlig.

- Det skal ikke bare være den samme kurv til alle. Chefen bør i stedet give et håndskrevet kort eller noget, der er særlig udvalgt til den enkelte, siger ekspert i arbejdsglæde Alexander Kjerulf.

Vigtigt med en gave

Formand i social- og sundhedssektoren i FOA Karen Stæhr mener også, at en gave til jul er rigtig vigtigt for medarbejderne.

- Det er vigtigt, fordi medarbejdere ser det som en anerkendelse af det arbejde, de har gjort, siger hun til Avisen.dk.

Det støtter arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv op om. Her ser man det som en fin gestus at give noget til det ansatte.

- Det er fint at vise anerkendelse. Det behøver ikke kun være i form af en julegave, men kan også være i løbet af resten af året, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv Iben Posniak til Avisen.dk.

For de virksomheder, der allerede giver julegaver, skal man dog passe på med at ændre for meget på det. For hvis der er noget vi danskere kan blive sure over, ser det, når noget ikke er, som det plejer at være.

- Der findes begrebet tabsaversion. Vi hader at miste noget, selvom vi ikke var særlig glade for det. Folk bliver sure, når noget bliver taget fra dem. Selvom man ikke spiser frugt, så bliver man utilfreds, hvis frugtordningen bliver sløjfet. Det skal virksomheder være lidt forsigtige med, siger arbejdsglædeeksperten Alexander Kjerulf til Avisen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.