Ser positivt på undersøgelse

Hvis der er politisk ønske om en ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild er medarbejderne positivt stemt

Medarbejderne deltager gerne i en undersøgelse af forvaltningskulturen - hvis der er politisk ønske om en undersøgelse. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Medarbejderne deltager gerne i en undersøgelse af forvaltningskulturen - hvis der er politisk ønske om en undersøgelse. Arkivfoto: Grete Dahl Pressefotograf Grete Dahl

REBILD:For første gang ytrer medarbejderne i Rebild Kommune sig om den senere tids kritiske omtale af kommunen.

I en meddelelse til NORDJYSKE Medier tager 10 medarbejdervalgte repræsentanter blandt andet stilling til forslaget om en ekstern undersøgelse af kommunens forvaltning.
- Hvis der er et politisk ønske om en ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild Kommune, vil vi som medarbejderrepræsentanter gå positivt ind i arbejdet, samtidigt med at vi forventer at blive inddraget mest muligt i processen, skriver de 10 medarbejdervalgte repræsentanter i Rebild Kommunes hovedsamarbejdsudvalg i en samlet udtalelse til NORDJYSKE Medier.
De 10 medarbejderrepræsentanter ytrer i meddelelsen tillid til, at ledelsen i Rebild Kommune forvalter kommunen i henhold til alle regler og aftaler.
Medarbejderrepræsentanterne har ingen kommentarer til sagsbehandlingen i de konkrete sager, som NORDJYSKE Medier har omtalt, men udtaler:
- At sagsbehandlingen selvfølgelig skal foregå efter de forvaltningsretlige regler.
Vedrørende beslutningskompetencer og ansvar i Rebild Kommune skriver medarbejdernes repræsentanter.
- Medarbejderrepræsentanterne i hovedudvalget understreger, at ansvaret og beslutningskompetencen i ethvert sagsbehandlingsforløb ligger hos ledelsen og aldrig hos den enkelte medarbejder.

Undersøgelse drøftes i aften

I eftermiddag skal politikerne og den øverste administrative ledelse i Rebild Kommune mødes på SFs initiativ.

På mødet skal situationen drøftes herunder forvaltningens arbejde og kommunikationen mellem forvaltning og politikere.
Oplandslistens Søren-Søe Larsen og Dansk Folkepartis Rikke Karlsson vil på mødet stille forslag om en ekstern og uvildig undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild Kommune, hvor borgere, medarbejdere og politikere anonymt kan udtale sig.
Dermed mener Søren Søe-Larsen og Rikke Karlsson, at ingen behøver at frygte eventuelle konsekvenser ved at udtale sig, og sådan mener de, at der bedst opnås et retvisende billede af situationen i forvaltningen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.