Serbiske OL-roere kæntrer i høje bølger

Den serbiske duo Milos Vasic og Nenad Bedik var en tur i vandet, da bølger fik båden til at tippe.

Fie Udby Erichsen Foto: Scanpix/Henning Bagger

Fie Udby Erichsen Foto: Scanpix/Henning Bagger

Store bølger fik lørdag en serbisk båd til at kæntre under roningen ved OL i Rio.

Milos Vasic og Nenad Bedik røg begge i vandet og blev hjulpet op af redningspersonale i bugten Rodrigo de Freitas Lagoon, som ligger tæt på den berømte strand Copacabana.

De magtede ikke at komme tilbage i båden og gennemføre det indledende heat i dobbeltsculleren. Båden var fyldt med vand og umulig at vende rundt.

Roforbundet Fisa har vurderet sagen, og serberne, som først blev diskvalificeret, får lov til at ro igen søndag.

Tidligere lørdag var flere danskere i aktion, og de havde også problemer med de vanskelige forhold og intense bølger.

Fie Udby Erichsen, som sammen med amerikaneren Genevra Stone gik videre til kvartfinalen i singlesculler, havde forudsagt, at det nemt kunne gå galt for nogle af de tungere herrer.

- Amerikaneren og jeg stod og grinede, da vi kom ind. For der var bare ikke noget at gøre. Vi har en båd, som er lavet til at holde os oven vande, lige meget hvor meget det blæser.

- Og det skulle de alle sammen være. Men hvis de store både, hvor der sidder nogle drenge på 110 kilo, bliver fyldt op med vand, så synker de.

- Problemet er, at vejret ser ud til at blive værre søndag. De burde starte løbene klokken seks om morgenen. Men det lyder ikke som om, at det er det, der sker, siger Fie Udby Erichsen.

Flere andre roere var sure over forholdene, da de kom ind på land. Blandt andre australske Kimberly Brennan, som var tæt på at kæntre.

- Jeg har snakket med mange roere i området, og der er stor utilfredshed. Jeg var ret tæt på at synke derude, og det er et tegn på, at vandet ikke er egnet til at ro i, siger Brennan.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.