Serena Williams vil være frygtløs som Kerber i finale

I Australian Open vandt Angelique Kerber over Serena Williams. Lørdag mødes de to igen i en grand slam-finale.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON Foto: Scanpix/Leon Neal

TENNIS-GBR-WIMBLEDON Foto: Scanpix/Leon Neal

Hun har vundet Wimbledon seks gange før, taget 21 grand slam-trofæer og ligger helt i toppen af kvindernes verdensrangliste.

Der er ingen tvivl om, at 34-årige Serena Williams har statistikken bag sig, når hun lørdag er klar til at forsvare sin titel i Wimbledon-finalen.

Alligevel får hun det svært i finalen, hvor hun møder tyske Angelique Kerber. Senest de to mødtes var i finalen i Australian Open, hvor det var tyskeren, der tog grand slam-trofæet med hjem.

- Selvfølgelig betyder det noget, at hun slog mig i Australien, fordi det var sidste gang, vi spillede. Jeg lavede en masse fejl. Hun lavede få eller ingen uprovokerede fejl. Jeg synes, hun spillede godt. Hun var frygtløs.

- Det er noget, jeg har lært. Når jeg går ind til finalen, er jeg nødt til at være frygtløs, ligesom hun var. Det var inspirerende bagefter at indse, at der var mange områder, som jeg blev nødt til at forbedre mig på, siger verdensetteren.

Den amerikanske tennisstjerne gik overlegent videre fra semifinalen, hvor hun på blot 48 minutter slog Elena Vesnina 6-2, 6-0 i den hurtigst spillede semifinale i Wimbledon nogensinde.

Selv om det er den niende Wimbledon-finale, er Serena Williams stadig meget motiveret for at vinde.

- Jeg tror, at det for alle andre på planeten vil være en fantastisk bedrift at nå i finalen. Men det er ikke nok for mig, og jeg tror, at det er det, der gør forskellen. Det er det, der gør mig til Serena, siger den seksdobbelte Wimbledon-vinder.

Finalekampen kunne let være blevet til et familieopgør mellem lillesøster Serena og storesøster Venus Williams. Kerber slukkede dog for Venus Williams' finaledrømme i semifinalen, hvor hun vandt 6-4, 6-4.

Kerber tog sin første grand slam-titel i Australian Open og er gået hele vejen til finalen uden at tabe et sæt.

Hun kunne derfor ikke være i bedre form til at blive den første tyske kvindelige Wimbledon-vinder, siden Steffi Graf vandt turneringen i 1996.

- Jeg har sagt til mig selv, at jeg gerne vil spille bedre i større turneringer. Jeg tror meget mere på mig selv. Især efter Australien.

- Jeg er en smule mere afslappet, når jeg tager til turneringerne. Jeg ved, jeg kan stole på min tennis, siger Kerber, som for første gang spiller en finale i Wimbledon.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst