Drab

Sergent dræbte fem soldater

Kæmpe menneskejagt indledt i Sydkorea

Det sydkoreanske militær har søndag indledt en omfattende menneskejagt nær grænsen til Nordkorea efter en soldat, som har dræbt fem soldaterkammerater. Foto: Seo Geun-Young,  Reuters

Det sydkoreanske militær har søndag indledt en omfattende menneskejagt nær grænsen til Nordkorea efter en soldat, som har dræbt fem soldaterkammerater. Foto: Seo Geun-Young, Reuters

SYDKOREA:Det sydkoreanske militær har søndag indledt en omfattende menneskejagt nær grænsen til Nordkorea efter en soldat, som har dræbt fem soldaterkammerater.

Sergenten skød de fem militærfolk lørdag aften ved en base - syv andre blev såret. Bagefter flygtede han ud i nattemørket med et våben, ammunition og en granat, fortæller kilder i militæret.

Ifølge Yonhap var soldaten blot tre måneder fra at blive fritaget for tjeneste, og Sydkoreas nyhedsbureau giver lidt flere detaljer om det femdobbelte drab:

- Han kastede først en granat og åbnede herefter ild.

Omfattende eftersøgning

Ifølge Sydkoreas militær er hele ni bataljoner involveret i den omfattende eftersøgning. Nyhedsbureauet AFP skriver, at det drejer sig om tusindvis af militærfolk og betjente, som blandt andet opstiller vejspærringer og gennemsøger køretøjer.

Specialstyrker deltager også i operationen, og helikoptere skanner landjorden fra luften. Militæret fortæller, at et større civilområde nær grænsen til Nordkorea er blevet afspærret af sikkerhedsmæssige årsager.

- Vi har lavet en afspærring, som vil forhindre ham i at få adgang til områder, hvor der bor civile. Vi har informeret landsbyerne for at sikre os, at indbyggerne ikke bevæger sig rundt, og at de meddeler os, hvis de ser gerningsmanden, siger en talsmand for militæret.

Kritik af militæret

Soldaterdrabene kommer i en følelsesladet tid for Sydkorea, som stadig er i chok over færgekatastrofen i april, hvor flere end 300 mennesker druknede - de fleste skolebørn.

Forsvarsministeriet har udsendt en undskyldning til befolkningen. Militæret er tidligere blevet kritiseret for manglende disciplin i nogle enheder og for ikke at forhindre lignende tragedier, hvor soldater med psykiske problemer vender deres våben mod kammerater.

I 2011 skød og dræbte en sydkoreansk marinesoldat fire personer i hæren, inden han forsøgte at sprænge sig selv i luften med en håndgranat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst