Serie af jordskælv kvæster næsten 300 i Iran

Mange er kommet til skade, men ingen er omkommet i jordskælv i det vestlige Iran, der også har ødelagt huse.

I november 2017 blev det vestlige Iran ramt af et jordskælv, der kostede omkring 600 mennesker livet. Foto: Atta Kenare/arkiv/Ritzau Scanpix

I november 2017 blev det vestlige Iran ramt af et jordskælv, der kostede omkring 600 mennesker livet. Foto: Atta Kenare/arkiv/Ritzau Scanpix

Iran er søndag blevet rystet af en række mellemstore og lettere jordskælv, som har kvæstet mindst 287 mennesker i den vestlige del af landet.

En del mennesker er blevet behandlet på hospitalet i den vestlige provins Kermanshah, men kun otte er blevet indlagt. Der er ikke umiddelbart meldinger om dræbte.

Det oplyser guvernøren i provinsen, hvor to jordskælv indtraf, til det officielle nyhedsbureau Irna.

Lederen af den iranske hjælpeorganisation Røde Halvmåne siger, at skaderne efter to jordskælv i Kermanshah tilsyneladende ikke er voldsomme.

- Vores meldinger tyder på, at nogle mure er kollapset, men der er ikke meldt om omfattende ødelæggelser, siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Statslige medier rapporterer, at nogle huse i regionen er beskadiget af de to jordskælv, som ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) er målt til 4,7 og 5,7.

Skælvet udløste desuden et jordskred, der kortvarigt lukkede en vej.

Lokale indbyggere melder om adskillige mindre efterskælv i løbet af søndagen.

Serien af jordskælv begyndte tidligere søndag i byen Ruydar, der ligger knap tusind kilometer syd for hovedstaden, Teheran. Først blev byen rystet af et jordskælv på 4,6, og siden fulgte et kraftigere efterskælv på 5,4, oplyser USGS.

Her er der ikke umiddelbart meldt om tilskadekomne.

Jordskælv er hyppigt forekommende i Iran. I november blev Kermanshah-regionen ramt af et kraftigt jordskælv, der kostede 600 mennesker livet.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.