Seværdige håndboldlandskampe i Arena Nord

Begge de danske ynglingelandshold skal henover weekenden spille kampe i Frederikshavn

Sådan så det ud, da der sidst blev spillet landskamp i Arena Nord. Anledningen var Lotte Kiærskous afskedskamp. I weekenden bliver arenaen igen vært for landskampe, når både det danske dame- og herreynglingelandshold skal spille i Frederikshavn.

Sådan så det ud, da der sidst blev spillet landskamp i Arena Nord. Anledningen var Lotte Kiærskous afskedskamp. I weekenden bliver arenaen igen vært for landskampe, når både det danske dame- og herreynglingelandshold skal spille i Frederikshavn.

FREDERIKSHAVN:Der bliver mulighed for at se rigtig fornem håndbold i Arena Nord henover weekenden. Fra fredag eftermiddag og frem til mandag spiller henholdsvis det danske herre- og dameynglingelandshold nemlig i Frederikshavn. Claus Pedersen, direktør for Arena Nord, er stolt over, at det er lykkedes at få arrangementet til byen. - Der er rift om de her internationale arrangementer, og vi er glade for, at det er lykkedes for os at tiltrække det, siger han. Claus Pedersen mener, at æren i høj grad skal tilskrives faciliteterne ved Arena Nord. - Der er lavet en del benarbejde, men så vil jeg da samtidig også sige, at Arena Nord er som skabt til sådan nogle arrangementer. På vej mod landskampe I forbindelse med markedsføringen af Arena Nord har arrangementer som Rødspætte Cup og Aalborg DHs Champions League-kamp mod HYPO Niederösterreich være vigtige. - Efterhånden så er vores faciliteter ved at være velkendte i håndboldverdenen, og det gør lige pludselig, at vi også kan blive interessante i forbindelse med andre ting, siger Claus Pedersen. For ham er drømmen at få landskampe til Frederikshavn. - Vi har jo allerede arrangeret Lotte Kiærskous afskedskamp, men som jeg ser det, så kan de her ynglingelandskampe meget let gå hen og blive en løftestang for Arena Nord. Vigtige kampe Ved kampene i Frederikshavn står der umiddelbart mest på spil for herreynglingespillerne, idet de spiller kvalifikation til EM-slutrunden. De danske herreynglinge skal op imod Belgien, Spanien og Bulgarien, så der bliver mulighed for at se håndboldkulturer fra vidt forskellige dele af Europa. Dameynglingene - der iøvrigt er regerende europamestre - skal spille tre kampe om det skandinaviske mesterskab. Her er modstanderne Island, Norge og Sverige. Fremtidens stjerner Endnu vækker de deltagende spillere formentlig ikke genkendelse hos specielt mange håndboldinteresserede, men det er sandsynligvis blot et spørgsmål om tid. Mange af spillerne vil formentlig indenfor en kort årrække banke på til både håndboldligaen og det ”rigtige” landshold. - Der er mange dygtige spillere med, så vi håber jo på, at vi kan komme til at vise noget rigtigt seværdigt håndbold i Arena Nord, siger Claus Pedersen. Hos herreynglingene udgør Brian Sørensen fra HF Mors sammen med Lasse Mikkelsen og Mathias Pape fra AaB Håndbold det nordjyske islæt. Sidstnævnte har i øvrigt spillet i Frederikshavn fI indtil for godt et år siden. Eneste nordjyde Hos dameynglingespillerne er Aalborg DHUs Lærke Møller ene om at repræsentere Nordjylland. Til det skal dog siges, at også Viborg HKs Stina Eriksen - tidligere Horne/Asdal - er med på holdet. FfI’er er ude Indenfor det seneste år har FfIs Lise Kirkegaard også været med i truppen, men det er imidlertid ikke tilfældet længere. Det er i øvrigt en god bekendt af FfI Håndbold, der står i spidsen for dameynglingelandsholdet. Træneren er nemlig Heine Eriksen, der i en række havde ansvaret for Fox Team Nord. Følg slagets gang i NORDJYSKEs medier.