Sexarbejder: Prostitutionsdebat er skinger og dobbeltmoralsk

Debatten om, at prostituerede skal have samme rettigheder som alle andre, er skinger og grov, mener talskvinde

Sexarbejder: Prostitutionsdebat er skinger og dobbeltmoralsk

Sexarbejdere skal have rettigheder som alle andre på arbejdsmarkedet, mener talskvinde for sexarbejdernes interesseorganisation, Susanne Møller, der finder debatten omkring hendes erhverv skinger, grov og dobbeltmoralsk.

- Vi støtter naturligvis forslaget om rettigheder til sexarbejdere. Det er jo det, vi altid har ønsket. Arbejdsmarkedslovgivningen skal også gælde for sexarbejdere, så vi eksempelvis ikke har dårlige forhold på mange bordeller.

- De kommer jo, fordi bordellerne er ulovlige. Man kan jo ikke stille krav til noget, der officielt ikke eksisterer eller er anerkendt. Jeg synes, at retorikken fra kriminaliseringstilhængerne er meget skinger og dobbeltmoralsk, siger Susanne Møller.

Diskussionen kommer, efter at den konservative arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen har foreslået, at det skal være fuldt lovligt at arbejde som prostitueret.

Et forslag de radikales Marlene Borst anser som "helt langt ude". Hun mener ikke, at man kan sammenligne prostitution med andre erhverv.

- Det er på det nærmeste som at sige, at pusherne skal være i fagforening, siger hun.

Det er en sammenligning Susanne Møller finder grov.

- Vi er et lovligt erhverv på den måde, at vi betaler moms og skat, og vi er mange sexarbejdere, der klart har meldt ud, at vi er glade for vores arbejde.

- Vi ønsker at blive anerkendt, så vi også kan få del i den beskyttelse, der ligger i at et erhverv er fuldt lovligt, og så vi blandt andet kan ansætte telefondamer, der ikke bliver anklaget for rufferi, siger hun.

Og hvis det i første omgang er en for stor mundfuld at erklære prostitution fuldt lovligt, er sexarbejderne villige til at gå på kompromis.

- Men så synes vi, at man som minimum bør se på rufferiparagrafferne, som jo er fra en tid, hvor man betragtede sexarbejdere som umyndige børn, der ikke havde brug for rettigheder.

- Det har vi altså nu. Samfundet er et helt andet. Og vi har brug for den beskyttelse, der ligger i at kunne samarbejde med lovlige personer. Vi har brug for at kunne være på lovlige bordeller, som vi kan stille krav til via arbejdsmarkedslovgivningen, siger Susanne Møller.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.