Sexdømt Aalborg-par tror på frifindelse

Både mand og kone har anket torsdagens hårde fængselsdomme for voldtægt af teenagepiger til landsretten.

Sexdømt Aalborg-par tror på frifindelse

Det sidste punktum er endnu ikke sat i sagen om et ægtepar fra Aalborg, der fra 2010 til 2011 flere gange voldtog tre af deres datters veninder. Faren udsatte desuden datteren for blufærdighedskrænkelse.

Den 33-årige mand og den 33-årige kvinde valgte begge torsdag at anke nævningetingets afgørelse om fængsel på henholdsvis otte år til manden og seks år til hustruen til landsretten. Parret vil frifindes.

- Praksis ligger omkring seks til otte år i de her sager. Min vurdering er, at straffen næppe bliver hårdere end nu. Der er mulighed for frifindelse eller absolut mulighed for formildelse ved at prøve sagen i landsretten, siger mandens forsvarer, Søren Fryd.

Samme toner lyder fra kvindens forsvarer, Olav Pedersen. Heller ikke han tror på en skærpelse i landsretten.

- Jeg tror ikke, det kan blive værre i landsretten. Hvis ikke hun bliver frifundet fuldt, så må hun blive det i et vist omfang, så hun får en væsentlig mindre straf end de seks år, siger Olav Pedersen.

Både den 33-årige far og den 34-årige mor har sagen igennem nægtet alle påstande om voldtægter af de tre teenagepiger, undtaget en enkelt episode, som var blevet filmet og blev fundet på en computer i deres hjem.

Sagen har afsløret, at der har været tale om grove tilfælde, hvor pigerne i benene er blevet hængt op i kroge i loftet eller er blevet bundet med reb under voldtægterne.

Derfor glæder byrettens hårde domme anklagemyndigheden.

- Otte og seks år er rigtig lange straffe - også i den her slags sager. Men det har været rigtig hårdt for pigerne, siger anklager Lasse Svensson.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Specielt fordi de er dømt i fuldt omfang i forhold til tiltalen bortset fra nogle få detaljer. Jeg er rigtig glad for, at retten har lagt vægt på pigernes forklaringer, som de har dømt meget troværdige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.