SF alene i sag om folkeskolereform

SF vil have det nye byråd ind over, men de øvrige partier vil have retningslinjer ud til skolerne nu

Ninni Lodahl Gjessing (R), næstformand i børne- og skoleudvalget: - Skolelederne råber efter nogle retningslinjer for, hvordan de skal planlægge det kommende skoleår. Arkivfoto

Ninni Lodahl Gjessing (R), næstformand i børne- og skoleudvalget: - Skolelederne råber efter nogle retningslinjer for, hvordan de skal planlægge det kommende skoleår. Arkivfoto

VESTHIMMERLAND:Når nu loven om den nye folkeskolereform først bliver vedtaget engang i det nye år og lovteksten langt fra er færdig, skal byrådet så på nuværende tidspunkt udstikke retningslinjer til skolerne i forbindelse med reformen, som træder i kraft fra det nye skoleår i august 2014?

Det spørgsmål blev et centralt diskussionspunkt, da byrådet i går på sit møde drøftede folkeskolereformen.

Samtlige partier i byrådet - minus SF - mener, at skolerne og skolelederne skal have politikernes udmeldinger nu, så de hurtigt får nogle styringsredskaber. SF er af den opfattelse, at det skal være op til det kommende byråd, der tiltræder ved årsskiftet, at klare den sag.

Faktisk strakte SFs gruppeformand Berit Byg sig så langt som til at kalde det ”utilstedeligt” at stikke noget ud nu.

- Vi synes altså, at det må være en sag for det kommende byråd, sagde Berit Byg, som udtrykte kritik af, at Vesthimmerlands Kommune har lagt sig meget tæt op af en række anbefalinger angående den kommende reform, som Kommunernes Landsforening (KL) er kommet med.

Ikke mindst formanden for børne- og skoleudvalget, Henrik Dalgård (K) talte varmt for, at byrådet melder ud nu.

- Skolerne har behov for at vi udstikker nogle rammer nu, fastslog Henrik Dalgård.

Nogle af de nye vilkår er blandt andet, at lærerne i Vesthimmerland fra august næste år som minimum skal være til stede på skolen i 32 timer om ugen og at den enkelte skole tilrettelægger den understøttende undervisning sådan, at mindst 20 procent af timerne skal varetages af lærere og 20 procent varetages af pædagoger.

Ninni Lodahl Gjessing, Radikale Venstre, der er næstformand i børne- og skoleudvalget sagde, at det er vigtigt at få taget nogle beslutninger nu: - Skolelederne råber efter nogle retningslinjer for, hvordan de skal planlægge det kommende skoleår, sagde hun.

Som Venstres Per Bisgaard, der i øvrigt selv er lærer, udtrykte det: - Vi har ét samlet skolevæsen. Så vi må også give skolelederne noget at styre efter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.